nieuws

 

steun het museum

 
 
 
 
 
 
 
 

het compagnie fonds naar hongkong


Het Compagnie Fonds, onze kring van particuliere donoren, heeft nu ook een dependance in Hongkong. Een vooraanstaande Chinese zakenman wordt voorzitter en daarmee kan de ‘Kamer’ officieel van start.


Het Compagnie Fonds bestaat uit 17 Kamers met aan het hoofd een Heer of Dame (de Heren en Dames XVII), naar het bestuursmodel van de VOC. De leden steunen Het Scheepvaartmuseum financieel en treden vanuit hun maatschappelijke positie op als ambassadeur van ons museum.


Het Compagnie Fonds had al Kamers in Londen en New York. Internationale Kamers zijn waardevol bij het leggen van contacten die – bijvoorbeeld - kunnen helpen bij het maken van nieuwe tentoonstellingen. De Kamer in Hongkong is daarom een zeer waardevolle toevoeging aan Het Compagnie Fonds en onze 'poort naar het Oosten'. De leden zijn Chinezen en Nederlandse expats.


Het Scheepvaartmuseum wil in Hongkong niet alleen halen, maar ook brengen. Onze expertise is cultureel ondernemerschap en op dat gebied is in Hongkong nog een slag te maken. Organisaties en overheden maken graag gebruik van onze kennis. Onze directeur Willem Bijleveld gaf onlangs presentaties voor het Hong Kong Design Institute en voor een overheidsorganisatie. Dit najaar zal hij opnieuw naar Hongkong afreizen.