de zeereis dankzij het vsbfonds


  Nederland als maritieme natie | Nederlanders en de wereld | Tentoonstellingen

VSBfonds vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen kennismaken met het culturele erfgoed van Nederland. Cultuurhistorisch besef helpt mensen zich bewust te zijn van zichzelf en hun omgeving.


De relatie van mensen tot de zee is een belangrijk onderwerp in de geschiedenis van Nederland. In De Zeereis, de spectaculaire belevenis in Het Scheepvaartmuseum, dompelt bezoekers hierin op een bijzondere manier onder. Daarom ondersteunt VSBfonds met veel plezier De Zeereis.


VSBfonds vindt De Zeereis een goed voorbeeld van een nieuwe, innovatieve manier om een museum en een museumcollectie onder de aandacht van het publiek te brengen. Dat Het Scheepvaartmuseum bovendien een zo breed mogelijke doelgroep wil bereiken, heeft meegewogen in de beslissing voor een grote donatie - een van de grootste donaties ooit door VSBfonds.


VSBfonds zet zich in voor de kwaliteit van de Nederlandse samenleving. Een samenleving waar mensen actief aan deelnemen. Waarbij ze zich betrokken voelen en waarin ze de kans krijgen om zich te ontwikkelen. Het fonds wil dat mensen elkaar ontmoeten en inspireren.


  • Naar de website van VSBfonds
  • gerelateerde items