kom aan boord van de vriendenvloot


  Collectie | Vriendenvloot

Word Vlootvriend en geef Het Scheepvaartmuseum meer wind in de zeilen! Als lid van de Vriendenvloot steun je Het Scheepvaartmuseum bij uitbreiding en behoud van de collectie, en help je de wetenschapsprogramma’s mogelijk maken.


Als Vlootvriend steun je Het Scheepvaartmuseum bij het behoud van de collectie en bij het ontwikkelen van bijzondere tentoonstellingen, educatieve programma’s en andere activiteiten. Je bent al Vlootvriend voor 75 euro. Daarvoor krijg je een jaar lang gratis toegang, exclusieve uitnodigingen en korting in onze museumshop en ons restaurant.


Lees verder en kom aan boord!


geef een vlootvriendschap cadeau!

Op zoek naar een origineel cadeau waarmee je tegelijkertijd Het Scheepvaartmuseum steunt? Je kunt ook een ander lid maken van de Vriendenvloot. De nieuwe Vlootvriend of (Bijzonder) Begunstiger ontvangt dan alle voordelen en privileges en jij steunt Het Scheepvaartmuseum!

Neem contact op met de afdeling Vriendenvloot.voor vlootvrienden:


Voor onze Vlootvrienden staan de volgende exclusieve activiteiten op de agenda:


agenda najaar:

  • Zaterdag 25 oktober: Maritieme collecties - MAS Antwerpen
  • Op zaterdag 25 oktober bekijken we een andere maritieme collecties: die van het MAS | Museum in Antwerpen. In dit museum maken bezoekers kennis met Antwerpen in de wereld en met de wereld in Antwerpen. De zesde verdieping gaat over de 'Wereldhaven', met collecties over handel en scheepvaart. In een zogenaamde Quicktour die start om 13.00 uur, maakt u kennis met MAS | Museum aan de Stroom. De tour eindigt op de zesde etage waar conservator maritieme collecties Dr. Jan Parmentier vertelt over de maritieme collectie het tot stand komen van ‘het kijkdepot’ en tentoonstelling ‘Wereldhaven’.


    Deelname € 10,- per persoon. Er zijn 30 plaatsen beschikbaar die vergeven worden op volgorde van aanmelding. Op zaterdag 25 oktober verzamelen we om 12.30 bij het MAS in Antwerpen. Het programma eindigt om circa 15.30 uur. Meld u hier aan.

  • Donderdag 13 november: 22ste museumsymposium; Reisjournalistiek, vroeger en nu.
  • Deze 22ste editie van het jaarlijks museumsymposium staat in het teken van reizen en reisliteratuur door de eeuwen heen. Welke drijfveren brachten mensen ertoe te gaan reizen? Aan welke soort van belevenissen schonken reizigers vroeger aandacht? Hoe is dat tegenwoordig? En voor wie waren en zijn reisverhalen bedoeld? Sprekers zullen vanuit uiteenlopende achtergronden hun licht laten schijnen op deze en andere vragen.


    Het museumsymposium vindt plaats in Het Scheepvaartmuseum van 15:00 uur tot en met 18:45 uur Deelname bedraagt €15,- euro per persoon. Het volledige programma wordt tijdig per e-mail verzonden. Meld u hier aan.

  • Vrijdag 21 november: Eindejaarsbijeenkomst- exclusief voor Begunstigers en Bijzonder begunstigers
  • Informatie volgt