museumwinkel

Museumwinkel Het Pakhuys is de plek voor originele en bijzondere cadeaus.

 
 

volg ons op twitter

 
 
 
 
 
 
 

museumwinkel het pakhuys


Onze museumwinkel Het Pakhuys is de plek voor originele en bijzondere cadeaus. Je vindt er alles van snoepjes en babycadeaus tot iets voor opa en oma. Of iets voor jezelf natuurlijk, als herinnering aan je bezoek aan Het Scheepvaartmuseum, of gewoon zomaar. Alle spullen hebben wel iets met de zee of de scheepvaart te maken, maar die maritieme twist is soms echt heel verrassend! Het Pakhuys gaat dus verder dan een gewone museumwinkel. Je vindt er ook voor elk budget wel iets leuks. En als je je aankopen niet meteen kunt meenemen, dan sturen we ze met plezier naar je op.


Het Pakhuys is elke dag open van 9.00 tot 17.00 uur en is natuurlijk ook toegankelijk zonder kaartje voor het museum.


Heb je vragen over ons aanbod? We helpen je graag. Stuur ons een e-mail of bel met (020) 52 32 380.


cadeautip:

 • Michiel de Ruyter
 • In de winkel hebben wij een leuk assortiment aan artikelen van Michiel de Ruyter, zoals keycords, ansichtkaarten en boeken. Kom langs in museumwinkel Het Pakhuys.


 • Het leven van Michiel de Ruyter
 • Het leven van Michiel de Ruyter is een pocket uitgave waarin alle hoogtepunten uit de omvangrijke biografie van Gerard Brandt uit 1687 bij elkaar zijn gebracht en hertaald in het Nederlands van nu.

  Gekozen, hertaald en ingeleid door Vibeke Roeper en Remmelt Daalder (voormalig Conservator van Het Scheepvaartmuseum).

  Deze Rainbow pocket uitgave is voor € 8,- verkrijgbaar in museumwinkel Het Pakhuys.


 • Gouden Boekje - De Koning gaat uit varen
 • In dit Gouden Boekje worden de twintig roeiers van de Koningssloep aan u voorgesteld. Allerlei verschillende roeiers met ieder zijn of haar eigenaardigheden en vaardigheden. De tekst van Koos Meinderts zit vol taalkundige grapjes en de magnifieke illustraties zijn van Annette Fienieg. Te verkrijgen in museumwinkel Het Pakhuys.


 • 100 topstukken van het museum in één boek: 'Het Scheepvaartmuseum'.
 • 100 topstukken zijn door de conservatoren van Het Scheepvaartmuseum gekozen vanwege hun historisch belang en opgenomen in dit nieuwe koffietafelboek. Het zijn voorwerpen van diverse pluimage: een portret van Michiel de Ruyter uit 1669, een poolbroek van schapenvacht uit 1947, een penschilderij van Willem van de Velde de Oude uit 1668 en een reddingsvest uit 2012.


  Het boek 'Het Scheepvaartmuseum' is verkrijgbaar voor € 19,95 in onze museumwinkel Het Pakhuys.