speciale activiteiten

Kom je met een groep naar Het Scheepvaartmuseum, denk dan eens aan een rondleiding. Dat maakt je bezoek nog veel leuker. En je kunt bij ons ook je verjaardag vieren!

 
 

wat doen we voor scholen?

 
 
 
 
 
 
 

rondleidingen


Het Scheepvaartmuseum heeft niet alleen rondleidingen voor scholieren (zie Onderwijs), maar voor iedereen! Of je nu komt met je gezin of je familie, met vrienden of collega's, een rondleiding door een van onze enthousiaste gidsen geeft een bezoek aan het museum verdieping en altijd stof tot praten.


Een gids kost 75 euro per uur overdag, en 150 euro per uur in de avond (maximaal 15 personen). Daarnaast heb je een kaartje nodig voor het museum.


Voor meer informatie en reserveren kan je contact opnemen met de afdeling Educatie van Het Scheepvaartmuseum: (020) 523 23 00, bereikbaar op werkdagen tussen 12.00 en 17.00 uur. Een e-mail sturen kan ook. Om alles goed te laten verlopen ontvangen we je reservering graag 3 weken voor je komst naar het museum.


Groepen kunnen kiezen uit 9 verschillende rondleidingen:


de zwarte bladzijde

Het adembenemende verhaal van het slavenschip Leusden vormt de rode draad door de bijzonder vormgegeven tentoonstelling over de Nederlandse slavenhandel. Ervaar met de gids het verhaal van de gevangenen en begrijp de geschiedenis. Op het gespreksplein wordt een verbinding gelegd tussen het verleden, heden en de toekomst. (te boeken t/m augustus 2014)


grand tour

Een Grand Tour leidt je langs de thematentoonstellingen, de objecttentoonstellingen en de mooiste stukken van ons onderkomen, 's Lands Zeemagazijn.


topstukken

Hoor de verhalen achter de mooiste objecten van Het Scheepvaartmuseum in een rondgang langs verschillende tentoonstellingen.


voc-schip amsterdam

Kom aan boord van het VOC-schip Amsterdam! Neem een kijkje in de schippershut, de keuken en de ruimtes voor de bemanning. Ontdek hoe de zeelieden leefden en werkten in de Gouden Eeuw. Waar moest je slapen? Wat kreeg je te eten? En wat gebeurde er met mensen die ziek werden of zich niet aan de regels hielden?


het verhaal van de walvis

Is het een monster, een lekker stuk vlees of een dier dat we moeten beschermen? In een levensgrote walvis ontdek je hoe een walvis ruikt, hoor je zijn hartslag en voel je zijn huid. Door deze fascinerende expositie over de walvisvaart kijk je zeker met andere ogen naar dit slimme zoogdier.


zie je in de gouden eeuw

Mensen uit de Gouden Eeuw vertellen hun verhaal, zoals een visser, een kaartenmaker en de vrouw van een kapitein. Het is een tijd van macht en rijkdom, maar ook van uitbuiting en slavernij. En één ding is zeker: zonder de zee en de scheepvaart had Nederland geen Gouden Eeuw gekend.


haven 24/7

De haven van Amsterdam is de nummer 4 van Europa en verbindt ons met de rest van de wereld. Aan de hand van een 20 meter lange maquette ontdek je hoe de haven werkt en wie er werken. Je maakt een virtuele tour boven het havengebied en komt erachter hoeveel we zelf dagelijks met de haven te maken hebben.


de schilderijen

Hoe leg je een belangrijke gebeurtenis zoals een zeeslag vast? Vanaf de 17e eeuw wisten schilders daar wel raad mee. Met verf en penseel schilderden ze schepen, zeeën en havens. Deze expositie dompelt u onder in vier eeuwen zeeschilderkunst.


gebouw

In een rondleiding door het gebouw en langs enkele objecttentoonstellingen hoor je alles over het prachtige Gouden Eeuw-gebouw waarin Het Scheepvaartmuseum is gevestigd. Hoe werd het gebouw vroeger gebruikt? Wat is er door de eeuwen heen gebeurd? Hoe is de restauratie aangepakt?

kinderfeestjes


Wist je dat Het Scheepvaartmuseum een te gekke plek is om een kinderfeestje te geven? Samen met een museumdocent krijg je met je vriendjes en vriendinnetjes een spannende rondleiding op het VOC-schip of in de tentoonstelling Het verhaal van de walvis. Daarna kun je een heerlijke walvistosti eten in het restaurant! Voor meer informatie, bel ons op (020) 52 32 300 of stuur ons een e-mail.