Amsterdam
Light Festival

2017

Tijdens het Amsterdam Light Festival opent Het Scheepvaartmuseum van 21 t/m 24 december 2017 in de avonduren haar deuren. Onder de sterrenhemel op het Open Pleyn van het museum bevindt zich een 4-daags pop-up restaurant.

Ook is er een bijzonder avondprogramma: bezoekers kunnen mee met een speciale lichtrondleiding of kunnen de net geopende virtual reality tijdreis Dare to Discover op het VOC-schip 'Amsterdam' beleven. Daarnaast is ook het museum gratis toegankelijk. Op het naast gelegen Marineterrein bevindt zich de land expositie van het Amsterdam Light Festival met verschillende lichtobjecten. Om op te warmen tussen de verschillende activiteiten verzorgt Het Scheepvaartmuseum koek en zopie.

Wat is er te doen?

Pop-up restaurant ‘Onder de Sterrenhemel’

Pop-up restaurant ‘Onder de Sterrenhemel’

Heb jij altijd al willen dineren onder onze sterrenhemel op het Open Pleyn? Dan is dit je kans! Van 21 t/m 24 december 2017 bevindt zich op het Open Pleyn van het museum een 4-daags pop-up restaurant.

Op basis van een reservering kun je aanschuiven aan lange tafels op het magische Open Pleyn en genieten van een speciaal menu van chef-kok Ralph Dahlhaus! Er is een keuze uit twee arrangementen: 1 gang inclusief dranken (€ 29,50 p.p.) en 3 gangen inclusief dranken (€ 49,50 p.p.). Meer informatie over het menu en hoe je direct kun reserveren vind je op de site van Eventbrite.

Lees meer & reserveer direct

Avondviewing 'Dare to Discover | A VR Journey'

Avondviewing 'Dare to Discover | A VR Journey'

Ook kun je tijdens de avondopenstelling een bezoek brengen aan de net gelanceerde Virtual Reality tijdreis Dare to Discover! De VR, te zien aan boord van het VOC-schip 'Amsterdam', voert je terug naar de Gouden Eeuw. Tijdens de reis maak je een vlucht over de historische haven van Amsterdam en ervaar je hoe dit gebied zich in een razendsnel tempo ontwikkelt tot een bedrijvige haven. Aanmelden kan op de avond zelf in het museum, de kosten bedragen € 2,50 p.p.

Gratis avondopenstelling

Gratis avondopenstelling

Het museum is van 21 t/m 24 december van 18-22 uur gratis toegankelijk (alleen de Westvleugel is dan gesloten). Tijdens de avondopenstelling kun je mee met een lichtrondleiding, waarin een enthousiaste museumgids je in 30 minuten meeneemt naar verschillende tentoonstellingen. Aanmelden kan op de avond zelf, de kosten bedragen € 2,50 p.p. Tijdens de avondopenstellingen zijn er tussen 18-22 uur live jazz-optredens door kleine ensembles van studenten van het Conservatorium van Amsterdam.

Lichtkunstwerk Homeward Bound

Lichtkunstwerk Homeward Bound

Het lichtkunstwerk Homeward Bound, dat te zien is op het VOC-schip 'Amsterdam' van Het Scheepvaartmuseum, is ontworpen door Victor Engbers. De installatie Homeward Bound is geïnspireerd op een bijzonder natuurverschijnsel: Sint-Elmusvuur. Dit fenomeen is vernoemd naar de Erasmus van Formiae, de patroonheilige van zeelieden, en wordt vooral 's nachts tijdens een storm of onweersbui waargenomen. Het verschijnsel deed zich vaak voor op puntige objecten zoals scheepsmasten. Mede daarom vormt (de replica van) het 18e -eeuwse VOC-schip 'De Amsterdam' de perfecte plek om de versie van Engbers Sint-Elmusvuur te laten zien.

Amsterdam Light Festival op Marineterrein

Amsterdam Light Festival op Marineterrein

Dit jaar vindt voor de eerste keer de land expositie van het Amsterdam Light Festival plaats op het Marineterrein. Van 14 december 2017 tot en met 7 januari 2018 wordt deze unieke historische plek verlicht door verschillende lichtobjecten. De expositie is gratis toegankelijk en de kunstwerken zijn dagelijks van 17 tot 22 uur verlicht. De kunstwerken en het bijzondere gebied kunnen op eigen gelegenheid worden verkend of met een gids via het Amsterdam Light Festival. Voor meer informatie zie de website van het Amsterdam Light Festival.

Lees meer

Nieuwsbrief