Voorjaarsvakantie

Zeehelden in Het Scheepvaartmuseum

Zelf een zeeheld worden? Dat kan deze voorjaarsvakantie (18 februari - 5 maart) in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Doe mee aan het kleuterprogramma, de familierondleiding en bekijk onze tentoonstellingen. Leuk voor het hele gezin!

Kleuterprogramma 'Je bent een held!' (3-6 jaar)

Kleuterprogramma 'Je bent een held!' (3-6 jaar)

De allerjongsten (3-6 jaar) beleven het verhaal van de Rinus de Rat en zijn vriend de kapitein. Zij vertellen over de grote reis met een schip waarbij van alles mis ging. Maar gelukkig wist Rinus steeds een oplossing te verzinnen. Voor de kapitein was het helemaal duidelijk: Je bent een held!

Iedere dag in de voorjaarsvakantie om 12.00 en 14.00 uur. Gratis deelname op vertoon van een geldig museumentreebewijs, aanmelden kan uitsluitend op de dag zelf in het museum (beperkte capaciteit).

Michiel de Ruyter familierondleiding (7-12 jaar)

Michiel de Ruyter familierondleiding (7-12 jaar)

Veel mensen vinden Michiel de Ruyter een echte zeeheld. Vind jij dat ook? In deze nieuwe familierondleiding maak je met een museumgids een tijdreis door de 17de eeuw én door het leven van Michiel de Ruyter. Of hij een held is bepaal je daarna helemaal zelf.

Iedere dag in de voorjaarsvakantie om 13.00 en 13.15 uur. Gratis deelname op vertoon van een geldig museumentreebewijs, aanmelden kan uitsluitend op de dag zelf in het museum (beperkte capaciteit).

De zeereis - ga mee op avontuur (8+)

De zeereis - ga mee op avontuur (8+)

Ga mee op deze zeereis en maak dezelfde avonturen mee als de zeelieden zelf. Elk avontuur vertelt het verhaal achter een van de voorwerpen uit de collectie van Het Scheepvaartmuseum. 'De Zeereis' is een ware beleving!

De Zeereis is leuk voor kinderen vanaf 8 jaar en hun familie.

Tentoonstelling 'Zie je in de Gouden Eeuw' (10+)

Tentoonstelling 'Zie je in de Gouden Eeuw' (10+)

De tentoonstelling 'Zie je in de Gouden Eeuw' laat je op een heel persoonlijke manier kennismaken met de Gouden Eeuw. Je ontmoet personages uit deze bijzondere periode en je hoort hun persoonlijke verhalen.

Leuk voor kinderen vanaf 10 jaar en hun (groot)ouders!

Kom aan boord van het VOC-schip

Kom aan boord van het VOC-schip

Hoe leefden zeehelden aan boord van een VOC-schip? Dat ontdek je op het ons VOC-schip! Kom aan boord en voel hoe het vroeger was. Lading hijsen, door het ruim kruipen, een kanon afschieten... Probeer 't zelf!

Het VOC-schip is dagelijks te bezoeken in de voorjaarsvakantie en extra leuk voor families.

Stalpaert

Stalpaert

Je dagje uit compleet maken? Kom dan lunchen of een kop koffie drinken in onze café - restaurant Stalpaert! Neem bijvoorbeeld een 'bootje worst' of een heerlijke muffin. Voor iedereen wat wils!

Café - restaurant Stalpaert is dagelijks geopend van 09:00 tot 17:00 uur en ook te bezoeken zonder museumentreebewijs.

Waarom het thema 'Zeehelden' tijdens de voorjaarsvakantie?

Waarom staat de voorjaarsvakantie in het teken van zeehelden? Omdat het dit jaar precies 350 jaar geleden is dat Nederlandse schepen onder leiding van Michiel de Ruyter Engeland aanvielen bij zijn 'Tocht naar Chatham'. Even waren de Engelsen ècht bang. Maar ... waarom viel Michiel de Ruyter aan? En waarom noemen we het 'De tocht naar Chatham'? Dat ontdek je allemaal deze voorjaarsvakantie!

Nieuwsbrief