Bezoek de tentoonstellingen Strijd om het IJs en Rijzend Water van fotojournalist Kadir van Lohuizen in de avond. In deze twee tentoonstellingen staan de confronterende gevolgen van het smeltende Noordpoolijs en de stijgende zeespiegel centraal. Speciaal voor deze avondopenstelling is er een gids op zaal die je meer vertelt over de tentoonstellingen. Ook is de interactieve ruimte geopend met documentaires van Kadir van Lohuizen en een interview met Amsterdam Light Festival-kunstenaar Martin Ersted. Je kunt hier aangeven wat jij doet om duurzaam te leven.

wat zijn de gevolgen voor Nederland als de zeespiegel stijgt? 8 januari 2019 was er een zware noordwesterstorm. Gecombineerd met springtij veroorzaakte dat overstromingen op Terschelling: de kades in West Terschelling liepen onder, maar ook het gebied rond de Wierschuur op Oost Terschelling liep onder. Dit gebeurt steeds frequenter vanwege de klimaatcrisis. Foto: ©Kadir van Lohuizen / NOOR.

Tickets

Een bezoek aan de tentoonstellingen en interactieve ruimte kost € 5,-. (of gratis met Museumkaart), exclusief drankjes.