Basisonderwijs

Ontdek 'Het leven aan boord' van verschillende schepen, doe mee aan een havenspel of maak een virtuele zeereis door de tijd!

Het Scheepvaartmuseum heeft verschillende tentoonstellingen voor het basisonderwijs. Virtuele en interactieve installaties laten leerlingen zelfstandig leren en ervaren. De geschiedenis komt natuurlijk helemaal tot leven aan boord van de replica van het VOC-schip Amsterdam. De educatieve programma's van Het Scheepvaartmuseum geven de tentoonstellingen extra diepte. Ze dagen de leerlingen uit om zelf op onderzoek uit te gaan. De leerlingen worden altijd begeleid door professionele museumdocenten. Zij zorgen ervoor dat het programma precies is afgestemd op het niveau en samenstelling van de groep.

Het Scheepvaartmuseum hanteert een hoog- en laagseizoen. Het hoogseizoen loopt van 1 maart t/m 31 juli. Om de kwaliteit te kunnen waarborgen in deze drukke periode worden aangepaste programma's aangeboden.

Download hier het onderwijsprogramma voor het basisonderwijs 2017/2018.

Contact & reserveren

Neem voor meer informatie of advies contact op met onze afdeling Educatie via mail of (020) 523 23 00, bereikbaar op maandag t/m donderdag tussen 13.00 en 17.00 uur. We ontvangen de aanvraag graag zo spoedig mogelijk, uiterlijk 2 weken voor het museumbezoek. Wij willen u vragen onze huisregels (pdf) voor onderwijsgroepen in acht te nemen.

Leven aan boord

Leven aan boord

Leven aan boord een programma voor leerlingen uit groep 3 t/m groep 8! Leer alles over het leven aan boord van verschillende schepen. Bekijk het filmpje en ontdek wat het programma te bieden heeft.

Bekijk het filmpje

Cultuurbus of boot

Cultuurbus of boot

De Cultuurbus of Cultuurboot biedt alle Amsterdamse basisscholen vervoer naar culturele instellingen.

Bekijk de website

Combinatiebezoek

Combinatiebezoek

Combineer uw educatieve programma met een bezoek aan speelpark TunFun of speeltuin Linnaeushof.

Lees verder

Alle onderwijsprogramma's voor het basisonderwijs

Nieuwsbrief