Ontdek 'het leven aan boord' van verschillende schepen, doe mee aan een havenspel of leer alles over de walvis!

Het Scheepvaartmuseum heeft verschillende tentoonstellingen voor het basisonderwijs. Virtuele en interactieve installaties laten leerlingen zelfstandig leren en ervaren. De geschiedenis komt natuurlijk helemaal tot leven aan boord van de replica van het VOC-schip Amsterdam. De educatieve programma's van Het Scheepvaartmuseum geven de tentoonstellingen extra diepte. Ze dagen de leerlingen uit om zelf op onderzoek uit te gaan. De leerlingen worden altijd begeleid door professionele museumdocenten. Zij zorgen ervoor dat het programma precies is afgestemd op het niveau en samenstelling van de groep.

Het Scheepvaartmuseum hanteert een hoog- en laagseizoen. Het hoogseizoen loopt van 1 maart t/m 31 juli. Om de kwaliteit te kunnen waarborgen in deze drukke periode worden aangepaste programma's aangeboden.

download het onderwijsprogramma

Download hier het onderwijsprogramma voor het basisonderwijs 2018/2019.

Onderwijsprogramma's Basisonderwijs.

contact & reserveren

Ontvang je niet binnen één week een reactie op je aanvraag? Neem dan contact op 
met Team Educatie via educatie@hetscheepvaartmuseum.nl of 020-523 2300. 

Neem voor meer informatie of advies contact op met onze afdeling Educatie via mail of (020) 523 23 00, bereikbaar op maandag t/m donderdag tussen 13.00 en 17.00 uur. We ontvangen de aanvraag graag zo spoedig mogelijk, uiterlijk 2 weken voor het museumbezoek. Wij willen u vragen onze huisregels (pdf) voor onderwijsgroepen in acht te nemen.

Alle onderwijsprogramma's voor het basisonderwijs 

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.