Openingstijden &
prijzen

Het Scheepvaartmuseum is (bijna) iedere dag geopend van 9.00u tot 17.00u. Het restaurant en de winkel zijn ook zonder entreekaartje toegankelijk.

Op woensdag 19 en 26 juli en op 2 en 9 augustus is de tentoonstelling 'Ode aan een Amsterdammer' extra lang geopend van 17:00 tot 21:00 uur. Ook is het VOC-schip 'Amsterdam' geopend. Deze tentoonstelling is gratis te bezoeken. (Let op: de rest van het museum is tijdens deze avondopenstelling niet toegankelijk)

Openingstijden

7 dagen per week 09:00 - 17:00
De bibliotheek: open van maandag t/m vrijdag 09:30 - 17:00

Het Scheepvaartmuseum is altijd gesloten op:

 • Koningsdag - 27 april
 • Eerste Kerstdag - 25 december
 • Nieuwjaarsdag - 1 januari

Entreeprijzen

Kinderen van 0 t/m 3 jaar Gratis
Kinderen van 4 t/m 17 jaar (*) € 7,50
Volwassenen vanaf 18 jaar (*) € 15
Studenten, CJP Cultuurkaart € 7,50
Leden VNHSM & HCF Gratis
Museumkaart / Museumjaarkaart Gratis
Stadspas Gratis
BankGiro Loterij VIP-KAART Gratis

Het museum is tevens gratis voor leden van Het Compagnie Fonds, houders van de I amsterdam City Card, Vereniging Rembrandt, ICOM-pas, Holland Pass ticket en begeleiders van mensen met een beperking.

* Deze tickets zijn online verkrijgbaar.

Toegankelijkheid

Het Scheepvaartmuseum is goed toegankelijk voor mensen met een beperking. Alle tentoonstellingen en voorzieningen zijn bereikbaar via liften. Bij het VOC-schip Amsterdam is een speciale lift geplaatst. Wanneer u het museum wilt bezoeken met een begeleider, dan heeft deze begeleider gratis toegang. Met het oog op de veiligheid van de collectie is het gebruik van scootmobielen niet toegestaan in het museum. U kunt gebruikmaken van één van onze rolstoelen.

Vlakbij de hoofdingang, aan de Kattenburgerstraat, is een algemene parkeerplaats voor mensen met een parkeerkaart voor mindervaliden. Kijk voor meer informatie op www.toegankelijkamsterdam.nl.

Koop uw toegangsticket online

Het is mogelijk om online uw toegangstickets te kopen. Na betaling ontvangt u de tickets per mail. Met het geprinte e-ticket krijgt u fastlane toegang tot het museum. De e-tickets zijn 6 maanden geldig na aankoopdatum. Het is niet mogelijk uw ticket na aankoop te retourneren.

Let op: niet alle toegangstickets zijn online beschikbaar. Tickets met korting, voor studenten en CJP-kaarthouders, zijn verkrijgbaar bij de kassa in het museum.

Groepen

Voor groepen vanaf 15 personen hebben we speciale groepsprijzen. Reserveer van tevoren via (020) 52 32 203 of per e-mail.

 • € 12,00 p.p. voor volwassenen
 • € 6,00 p.p. voor kinderen
 • Museumkaart

  Het is mogelijk om bij ons een Museumkaart te kopen. Hiermee heeft u direct gratis toegang tot het museum. Een Museumkaart voor volwassenen kost
  € 59,90 en voor kinderen € 32,45 (incl. administratiekosten). Bezoek de website van Museumkaart voor meer informatie.

  Bezoekvoorwaarden

  Onze bezoekvoorwaarden kunt u hier bekijken.

  Nieuwsbrief