Wij stellen graag de medewerkers van ons café-restaurant aan u voor. Ontmoet onze chefkok, chef de partie, patissier en operations medewerker.

Ralph, chefkok

Ralph, chefkok


Mark, chef de partie

’Het is bijzonder om in een monumentaal pand te werken, je voelt de geschiedenis. Daarnaast sta ik in de open keuken ook nog direct in contact met de gasten. Het is fijn om te werken met mooie en eerlijke producten, zoals wij doen, en omdat we alle gerechten pas maken als de gast ze bestelt heeft kunnen we ook goed inspelen op speciale wensen of rekening houden met bijvoorbeeld allergieën. De gasten waarderen dat enorm! Ook dat is fijn aan zo'n open keuken; ze komen me regelmatig een welgemeend compliment geven.’

Mark, chef de partie

Dario, patissier

’Ik werk hier in het café-restaurant als patissier. Een oud ambacht waar eigenlijk alleen bij toprestaurants nog gebruik gemaakt wordt. We maken voor de gasten dagelijks vers gebak. Zo maken we natuurlijk ouderwetse appeltaart, maar ook de gevulde koeken en het koekje bij de koffie of thee maken we zelf. Naast een standaardassortiment maken we gebruik van wat het seizoen ons te bieden heeft aan fruit en vinden we het leuk om af en toe typisch Nederlandse producten aan te bieden. Het is heel fijn om te horen dat de gasten het ook leuk vinden om eens een aardbeienschelp of Zeeuwse bolus in een museum te eten.’

Dario, patissier

Sarah, medewerker operations

In het café-restaurant ontvangen we museumbezoekers van over de hele wereld, maar er is ook altijd ruimte voor een zakelijke lunch of een gezellig kinderfeestje. Gastvrijheid vinden we het allerbelangrijkst, we bedienen de gasten aan tafel en proberen zo goed mogelijk in te spelen op de verschillende behoeftes van ons uiteenlopende publiek.

De restaurantmedewerkers volgen verschillende trainingen, zoals een barista-cursus en een jeneverproeverij. Op deze manier garanderen we de kwaliteit van elk kopje koffie en weten we net iets meer te vertellen over de producten op onze kaart. Ook zijn we altijd op zoek naar vernieuwingen binnen het assortiment. We werken het liefst met lokale producten en werken veel samen met plaatselijke ondernemers. Zo verkopen we binnenkort een nieuwe likeur, speciaal voor ons gebrouwen door de Amsterdamse distilleerderij Wijnand Fockinck!

Sarah, Medewerker Operations

Sarah, Medewerker Operations

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.