Header background

Conservatoren

In Het Scheepvaartmuseum zijn vijf conservatoren werkzaam, ieder hebben zij hun eigen onderzoeksgebied. De bibliotheek wordt beheerd door onze informatiespecialist. Wij stellen ons team graag aan u voor.

Elisabeth Spits

Elisabeth Spits

Ik ben als conservator schepen & techniek verantwoordelijk voor de collecties die over schepen en scheepsbouw gaan. Daarnaast ben ik in het museum de specialist voor de onderwerpen pleziervaart en watersport.

Lees verder

Diederick Wildeman

Diederick Wildeman

Ik ben conservator zeevaartkunde & bibliotheekcollecties. Ik doe voorstellen voor nieuwe aanwinsten, selecteer collectiestukken voor tentoonstellingen en schrijf boeken en artikelen.

Lees verder

Cecile Bosman

Cecile Bosman

Ik ben als conservator verantwoordelijk voor de collectie beeldende kunst, vanaf de 16de eeuw tot en met de 21ste eeuw. Daaronder vallen de schilderijen, prenten, tekeningen en de affiches.

Lees verder

Sarah Bosmans

Sarah Bosmans

Ik ben conservator van de collectie kunstnijverheid, hier vallen ondermeer de deelcollecties glas, zilver en porselein, munten en penningen, scheepssier, en de vlaggen en uniformen onder.

Lees verder

Sara Keijzer

Sara Keijzer

Ik ben conservator fotografie & film. Ik doe voorstellen voor nieuwe aanwinsten, beschrijf de collecties, doe onderzoek en lever inhoudelijke bijdragen aan publicaties en tentoonstellingen.

Lees verder

Marja Goud

Marja Goud

Ik ben informatiespecialist bibliotheek. Een groot deel van mijn werktijd besteed ik aan het registreren en beheren van de boekencollectie. Daarnaast help ik bezoekers en onderzoekers.

Lees verder

Nieuwsbrief