Vanaf 8 september is de tentoonstelling 'ms Oranje | Koers gewijzigd' geopend. Elke zaterdag en zondag in november, start zondag 4 november, geeft een museumgids / historicus van Het Scheepvaartmuseum een kleinschalige persoonlijke introductie over het iconische passagiersschip Oranje. Anno 2018 spreekt dit schip bij velen nog steeds tot de verbeelding. Niet alleen omdat de Oranje het grootste, mooiste en snelste schip was dat ooit op een Amsterdamse werf werd gebouwd, maar ook omdat het schip symbool staat voor de veranderende relatie tussen Nederland en Indonesië ten tijde van het dekolonisatieproces.

Wanneer: Iedere zaterdag en zondag vanaf 4 november
Hoe laat: 13.00 uur
Duur: 20 minuten
Voor wie: Volwassenen
Kosten: 3,50 euro incl koffie/thee
Aanmelden: In het museum

In 20 minuten neemt de gids u mee in verhaal en beeld, aansluitend kunt u de tentoonstelling op eigen gelegenheid bekijken en is er mogelijkheid tot het stellen van vragen. Een kopje koffie of thee naar keuze is inbegrepen. Entreebewijs museum is niet inbegrepen. De eerste persoonlijke introductie vind plaats op zondag 4 november.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en tentoonstellingen? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!