• Wanneer: van 13 juli t/m 25 augustus
  • Voor wie: families
  • Aanmelden: per activiteit, uitsluitend op de dag zelf in het museum

Tropische temperaturen of regenlaarzenweer: tijdens de zomervakantie (13 juli t/m 25 augustus 2019) zijn er in en om Het Scheepvaartmuseum de leukste binnen- én buitenactiviteiten voor de hele familie. Het museum met de mooiste buitenlocatie aan het water, zorgt tijdens de gek-op-waterweken voor het nodige vertier op het water en op het droge. Kom je ook?

kom picknicken op de steiger

Een heerlijke picknick aan het water mét prachtig uitzicht: het kan deze zomer bij Het Scheepvaartmuseum. Je kunt genieten van een lekker waterijsje uit de museumwinkel, of zelf iets meebrengen om te eten. De steiger is toegankelijk met een geldig museumentreebewijs.

Tropisch warm? Maak het Scheepvaartmuseum ijsvrij!

Als het weekoverzicht op de KNMI website voorspelt dat het de volgende dag 30 graden of meer wordt, krijgen alle kinderen die het museum bezoeken die dag een GRATIS N’ice waterijsje. Bekijk hier de actievoorwaarden.

kijktocht gek-op-waterweken (6-12 jaar)

Bij een toegangskaartje krijg je de hele zomervakantie een gratis Gek-op-waterweken kijktocht. De kijktocht gaat over stoere, vrolijke, trieste, vreemde en verwachtingsvolle verhalen over mensen en water. Ga naar verschillende familietentoonstellingen en het VOC-schip aan de steiger. Als je de kijktocht na afloop weer inlevert, maak je ook nog kans op een coole zomerse prijs.

doe de junior audiotour (8+)

Nieuw: de gratis junior-audiotour. We selecteerden speciaal voor jou voorwerpen met bijzondere verhalen en verhalen bij bijzondere voorwerpen. Verkrijgbaar vanaf 13 juli 2019.

PRIDE plastic vissen

Zondag 4 augustus. Meer informatie over dit evenement volgt binnenkort.

Amsterdamse Waterspelen

Van 23 t/m 25 augustus op het Marineterrein en rondom het museum. Meer informatie over dit evenement volgt binnenkort.