• Wanneer: 27 en 30 november 2019
  • Hoe laat: van 10:00 tot 11:30 uur
  • Duur: 1,5 uur
  • Voor wie: Volwassenen
  • Kosten: Rondleiding €22,50 p.p. (Museumentreebewijs niet inbegrepen, wel verplicht; te koop in het museum op de dag zelf. Museumkaart geldig.)
  • Aanmelden: Kaartverkoop uitsluitend via de website van de Vrije Academie

Van Gouden eeuw tot watersnoodramp, de zee geeft en de zee neemt. De Zeeuwen hebben niet voor niets ‘luctor et emergo’ ('ik worstel en kom boven') in hun wapen. De historische relatie tussen Nederlanders, de zee en de koopvaardij is te bewonderen in het Scheepvaartmuseum dat een van de grootste maritieme collecties ter wereld herbergt.

Het Scheepvaartmuseum is in beweging. Een goede reden om het te bezoeken! De topstukken uit de collectie vormen de basis van verschillende sferen. Denk hierbij aan schilderijen, cartografie, persoonlijke foto’s. Van zeeslagen en scheepsmodellen tot porselein en memorabilia. Deze rondleiding van de Vrije Academie door historica Merel Luijendijk biedt u net dat beetje extra om van uw bezoek een blijvende herinnering te maken.

Reserveer je kaarten via de website van de Vrije Academie >