• Wanneer: 19 t/m 27 oktober 2019
  • Hoe laat: 9:00 - 17:00 uur
  • Voor wie: families met kinderen
  • Kosten: gratis toegang met museumentreebewijs
  • Aanmelden: exclusief op de dag zelf bij de informatiebalie

Van 19 t/m 27 oktober 2019 gaan we op expeditie naar de Noordpool tijdens de herfstvakantie. Ga mee op ontdekkingsreis naar het Verre Oosten via het Hoge Noorden, maar kijk uit dat je niet vast komt te zitten in het ijs!

Op zijn ontdekkingsreis naar een nieuwe zeeweg richting het Verre Oosten, raakte Willem Barentsz ruim 400 jaar geleden met zijn schip vast in het ijs...Van 19 t/m 27 oktober zijn er elke dag extra familieactiviteiten, Zoals een avontuurlijke rondleiding waarbij je op expeditie gaat naar de Noordpool, een nieuwe kijktocht op rrrrrrr-IJS teken mee aan het grote PoolPanorama op de binnenplaats of neem een kijkje aan boord van een echte ijsbreker!

de walvisvinders (3+)

de walvisvinders (3+)

Een voorleesavontuur voor kleuters, dat wordt verteld op een heel geheime plek in het museum. Beluister het verhaal van ‘De kleine walvis in de winter’ en zoek Wally de Walvis! Dagelijks (behalve op 19 en 26 oktober) om 12.00 & 14.00 uur, duur ca 25 min. Aanmelden kan alleen op de dag zelf bij de informatiebalie.

op expeditie naar de pool (7-12)

op expeditie naar de pool (7-12)

Een avontuurlijke rondleiding met een enthousiaste gids langs alles wat je nodig hebt voor een echte expeditie, die eindigt bij de nieuwe tentoonstelling 'Strijd om het ijs'. Dagelijks om 12.45, 13.00, 13.15 en 13.30 uur, duur ca. 30 minuten. Aanmelden kan alleen op de dag zelf bij de informatiebalie.

op rrrrrr-IJS (6-12)

op rrrrrr-IJS (6-12)

Ga met je koffer zelf op reis door het museum, op allerlei plaatsen vind je dingen die je onderweg nodig hebt. Verzamel ze allemaal en los de ijskoude puzzel op. Weet je al waar de reis heen gaat? Lever je antwoord in en maak kans op een leuke prIJS! Dagelijks zelf te doen in het museum, je krijgt de kijktocht gratis bij je museumkaartje.

teken mee aan het grote PoolPanorama! (alle leeftijden)

teken mee aan het grote PoolPanorama! (alle leeftijden)

Ben jij wel eens in een heel koud land geweest? Of heb je wel eens geskied of geschaatst? En wat dacht je van de Noordpool? Alles is er wit, zelfs de wilde dieren en de lucht. In het museum hoor je het spannende, waargebeurde verhaal van de overwintering op Nova Zembla, meer dan 400 jaar geleden. Teken dagelijks mee aan het magisch grote PoolPanorama van 12.00 - 16.00u.

het wonderlijke winterse walvisavontuur in de poppenkast (3+)

het wonderlijke winterse walvisavontuur in de poppenkast (3+)

Op zijn vaste plekkie voor het Koninklijk Paleis op de Dam weet Jan Klaassen zich al meer dan 120 jaar uit lastige situaties te redden. Zal hem dat in Het Scheepvaartmuseum ook lukken als er een winterse walvis op bezoek komt? Eén ding is zeker, de kinderen zullen alles uit de kast moeten halen om hem te helpen! Zaterdag 19 en zaterdag 26 oktober, op inloop op de dag zelf.

welkom in de Gouden Eeuw!

welkom in de Gouden Eeuw!

Ben je ook fan van het tv-programma 'Welkom in de Gouden Eeuw'? Deze vakantie kun je in het museum een heel bijzondere aflevering bekijken met de sketches 'Koken op Nova Zembla', 'De stichter van New York' en 'De man van de kleine amputaties'. Hoofdgasten zijn Willem Barentsz en Jacob van Heemskerck. Humor waar je wat van opsteekt, want alles is 'echt waar'! Dagelijks, meerdere tijdstippen. Op inloop op de dag zelf.

stap aan boord van het stoere stoomschip Christiaan Brunings

stap aan boord van het stoere stoomschip Christiaan Brunings

Neem een kijkje aan boord van het meer dan honderd jaar oude schip. Dankzij de stoere schepen als de Christiaan Brunings bleven de Nederlandse waterwegen ook in de koudste winters bevaarbaar. Gratis met museumentreebewijs. Op inloop op de dag zelf in het museum.

lekker zelf lezen in het leeshoekje

lekker zelf lezen in het leeshoekje

Wil je je even terugtrekken uit de drukte van het museum? Ga dan naar het vakantieleeshoekje met boeken over bittere kou, sneeuw, ijs en fijne warmte. Lees jezelf een andere wereld in! Op inloop op de dag zelf in het museum.

boekjes van vroeger

boekjes van vroeger

Verhalen in de museumbibliotheek over nieuwe en oude boeken. Ook leuk voor grote mensen! Maandag 21 t/m vrijdag 25 oktober, aanmelden kan alleen op de dag zelf bij de informatiebalie.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.