• Wanneer: van 28 november 2019 t/m 19 januari 2020

Tijdens de achtste editie van het Amsterdam Light Festival schudden lichtkunstwerken en activiteiten langs nieuwe route Amsterdam wakker. De Deense kunstenaar Martin Ersted visualiseert de opwarming van de aarde op de façade van Het Scheepvaartmuseum.

Vanaf donderdag 28 november 2019 vormt Amsterdam weer hét decor voor internationale lichtkunst tijdens de achtste editie van Amsterdam Light Festival. Een nieuwe route met lichtkunstwerken, bijzondere verhalen uit de stad en samenwerkingen met prominente Amsterdamse culturele instellingen verrijkt deze winter het oostelijk deel van het centrum. De ontregeling van de natuur door de mens is een belangrijke inspiratiebron voor veel kunstenaars, terwijl sommige installaties zélf een speelse interventie in het straatbeeld zijn.

The Ice is Melting at the Pøules door Martin Ersted (artist impression).

Op de façade van het Scheepvaartmuseum visualiseert de Deense kunstenaar Martin Ersted de opwarming van de aarde door grafieken over de wereldwijd stijgende temperaturen te vertalen naar bewegende laserlijnen. Die combinatie van harde, wetenschappelijke feiten en puur, intens laserlicht in Ersteds werk The Ice is Melting at the Pøules levert een voorstelling op die confronterend en poëtisch tegelijk is.