• Wanneer: 4 juli t/m 16 augustus
  • Hoe laat: tijdstippen variëren per activiteit
  • Duur: tijdsduur varieert per activiteit
  • Voor wie: gezinnen met kinderen vanaf 3 jaar
  • Kosten: activiteiten zijn gratis op vertoon van een geldig museumentreebewijs
  • Aanmelden: activiteiten zijn op inloop

Speciaal voor de zomervakantie veranderen we Het Scheepvaartmuseum in een echte vakantiebestemming voor het hele gezin. Ga tussen 4 juli en 16 augustus op fantasie-vakantie en doe mee aan de dagelijkse familieactiviteiten voor kinderen vanaf 3 jaar.

Onze reisleider laat je dromen over verre werelden en vertelt de mooiste verhalen over bijzondere objecten uit de collectie. Neem een duik in de rariteitenzee en bewonder de mooiste tropische zeewezens. Kom in beweging met aquarobics op het droge, teken mee aan de grootste ansichtkaart op het Open Plein en ontdek samen met je familie de tentoonstellingen met de nieuwe opdrachtenwaaier. Zo ga je in gedachte ver weg, maar ben je toch dicht bij huis.

kwallen in de rariteitenzee (alle leeftijden)

kwallen in de rariteitenzee (alle leeftijden)

Vind jij kwallen ook een beetje eng, maar tegelijkertijd heel mooi? In de rariteitenzee op het Open Plein kan je deze zomer even tussen deze mysterieuze zeewezens ‘zwemmen’ zonder nat te worden of je zorgen te maken dat je geprikt wordt. Dagelijks van 4 juli t/m 16 augustus.

ontmoet onze zomervakantie-reisleider (alle leeftijden)

ontmoet onze zomervakantie-reisleider (alle leeftijden)

Een vakantie zonder reisleider is als een zwembad zonder water. Gelukkig zijn onze museumgidsen ideale reisleiders. Zij vertellen je alles wat je maar wilt weten over verre bestemmingen en het museum. Dagelijks van 4 juli t/m 16 augustus, van 11.00-16.00 uur op inloop.

aquarobics op het droge (alle leeftijden)

aquarobics op het droge (alle leeftijden)

Watertrappelen zonder water, duiken zonder duikplank en zwemmen zonder nat te worden en dat alles op 1,5 meter afstand in de buitenlucht. Het klinkt misschien raar, maar onze reisleider laat je zien en meedoen hoe dit kan. Dagelijks van 4 juli t/m 16 augustus om 13.30 en 15.00 uur, duur ca. 15 minuten, op inloop (beperkte capaciteit en alleen te doen bij mooi weer!)

tekenprogramma 'De grootste vakantie-ansichtkaart ooit!' (3+)

tekenprogramma 'De grootste vakantie-ansichtkaart ooit!' (3+)

Het is zomervakantie en daar hoort natuurlijk bij: een ansichtkaart versturen. Hoe ziet jouw fijnste vakantie eruit? Wat zie je? Met je familie teken je veilig mee aan je eigen tekentafel, zo werken we samen de hele zomer aan een expositie op het grote Open Plein van het museum. Dagelijks van 4 juli t/m 16 augustus, van 11.30-16.00 uur op inloop (beperkte capaciteit).

kijk & doe waaier (alle leeftijden) | beschikbaar vanaf 7 juli

kijk & doe waaier (alle leeftijden) | beschikbaar vanaf 7 juli

Elk gezin mag bij binnenkomst in het museum een kijk & doe waaier meenemen. Elke kaartje in de waaier heeft een opdracht om samen uit te voeren op de verschillende bestemmingen & tentoonstellingen in het museum. Er zit ook een leuke prijsvraag in, dus wie weet win jij wel een coole prijs voor je thuisvakantie! Dagelijks van 7 juli t/m 16 augustus, individueel te doen met je familie gedurende openingstijden. 1 per gezin.

boek een gezinsrondleiding

boek een gezinsrondleiding

Onze museumgidsen popelen om hun verhalen weer te kunnen delen met de bezoekers van het museum. Benieuwd naar de ins en outs van het leven aan boord van een VOC-schip? Behoefte aan meer informatie over de topstukken uit de collectie? Boek dan nu één van onze speciale gezinsrondleidingen!

samen veilig uit

Het Scheepvaartmuseum volgt de Nederlandse richtlijnen van het RIVM en het protocol van de Museumvereniging. Belangrijk is dat je voorafgaand aan je bezoek online een ticket en starttijd boektMet dit ticket kun je ook deelnemen aan alle activiteiten in het museum. Daarnaast zorgen we voor 1,5 meter afstand tussen bezoekers, zodat je veilig door het museum kunt wandelen. Ook zijn er extra hygiënemaatregelen zoals desinfectiepunten en maken we contactpunten extra vaak schoon. Verder zorgen we voldoende en heldere informatie. Zo kun alle informatie over maatregelen op onze website of op borden in het museum vinden. Uiteraard staan onze medewerkers ook altijd voor je klaar.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.