• Wanneer: 10 juli t/m 22 augustus 2021
  • Hoe laat: tijdstippen variëren per activiteit
  • Duur: tijdsduur varieert per activiteit
  • Voor wie: gezinnen met kinderen vanaf 3 jaar
  • Kosten: activiteiten zijn gratis op vertoon van een geldig museumentreebewijs
  • Aanmelden: inloopbasis

Laat je deze zomervakantie omringen door water en bezoek de mooiste vakantiebestemming: Het Scheepvaartmuseum.

Ontdek de collectie met de kijk & doe waaier of teken mee aan de haven van de toekomst. Onze reisleiders heten je welkom en vertellen de mooiste verhalen over bijzondere objecten uit de collectie. Voor de allerkleinsten is er 'voorlezen voor kleine monsters' en aan boord van het VOC-schip gaan we op zoek naar het verhaal achter de spiegel met de familievertellers. Er is elke dag heel veel te doen voor families en alle activiteiten zijn gratis met een museumentreebewijs.

voorlezen voor de kleinste monsters (3+)

voorlezen voor de kleinste monsters (3+)

Zou jij een dagje als meermin of meerman door de golven willen springen? Samen met een museumgids duiken we in het prentenboek 'De schoenen van de zeemeermin', van Sanne te Loo. Dagelijks om 11.30 en 13.00 uur. Aanmelden is in het museum en er is beperkte capaciteit.

ontmoet onze zomervakantie-reisleider (alle leeftijden)

ontmoet onze zomervakantie-reisleider (alle leeftijden)

Een vakantiedag in het museum zonder reisleider is als een zwembad zonder water. Gelukkig zijn onze museumgidsen ideale reisleiders. Zij vertellen je alles wat je weten wilt over het museum. Benieuwd naar één van de tentoonstellingen? Zoek de reisleider op zijn of haar eigen 1,5 meter eilandje op het Open Plein en vraag maar raak! De trolley zit vol met mooie verhalen en je herkent de reisleider aan het vlaggetje! Dagelijks van 11.00 - 15.00 uur.

op pad met de kijk & doe waaier (6+)

op pad met de kijk & doe waaier (6+)

Elk gezin krijgt bij binnenkomst in het museum een opdrachtenwaaier. Elk kaartje in de waaier heeft een andere opdracht om samen met je ouders, broertje, zusje, opa of oma uit te voeren in de verschillende bestemmingen en tentoonstellingen in het museum. Er zit zelfs een prijsvraag tussen. Ideaal als je even niet weet wat je wilt doen in het museum. Dat is nog eens een koele waaier! 

tekenen op het Open Plein: veilige haven (3+)

tekenen op het Open Plein: veilige haven (3+)

Wat komt er als eerste in je op als je aan de haven denkt? Denk je aan gigantische cruiseschepen of aan indrukwekkende oude zeiljachten? Weggezakte pakhuizen of hypermoderne hijskranen? Op het Open Plein komt alles bij elkaar en tekenen we met elkaar de haven van het verleden, heden én de toekomst. Van 12 juli t/m 22 aug, van 11.00 - 15.00 uur.

ga op bezoek bij de familieverteller op het VOC-schip 'Amsterdam' (6+)

ga op bezoek bij de familieverteller op het VOC-schip 'Amsterdam' (6+)

Het VOC-schip 'Amsterdam' heeft ons al veel verhalen verteld. Maar het is alsof je in een spiegel kijkt: het zijn steeds de verhalen van de eigen bemanning! Waar ging het schip eigenlijk naar toe? Wat gebeurde er 'in de Oost'? Wat is het verhaal áchter de spiegel? Beluister al deze verhalen verteld door de familieverteller. Dagelijks van 11.00 - 15.00 uur.

stap aan boord van de clipper Stad Amsterdam (alle leeftijden)

stap aan boord van de clipper Stad Amsterdam (alle leeftijden)

Speciaal voor de zomervakantie ligt het grote zeilschip 'Stad Amsterdam' deze hele zomer bij het museum. Je kunt het schip van woensdag t/m zondag bezoeken en rondkijken aan dek, de speurtocht doen en vragen stellen aan de stoere bemanning. Let op! Geldig ID-bewijs verplicht voor iedereen vanaf 14 jaar. T/m 8 augustus.

samen veilig uit

Het Scheepvaartmuseum volgt de Nederlandse richtlijnen van het RIVM en het protocol van de Museumvereniging. Belangrijk is dat je voorafgaand aan je bezoek online een ticket en starttijd boektMet dit ticket kun je ook deelnemen aan alle activiteiten in het museum. Daarnaast zorgen we voor 1,5 meter afstand tussen bezoekers, zodat je veilig door het museum kunt wandelen. Ook zijn er extra hygiënemaatregelen zoals desinfectiepunten en maken we contactpunten extra vaak schoon. Verder zorgen we voldoende en heldere informatie. Zo kun alle informatie over maatregelen op onze website of op borden in het museum vinden. Uiteraard staan onze medewerkers ook altijd voor je klaar.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.