• Wanneer: 3 t/m 9 augustus
  • Kosten: €212 per persoon
  • Aanmelden: aanmelden is mogelijk via de website van Restaurant Flicka

Genieten van een culinaire avond, gecreëerd door verschillende gerenommeerde sterrenchefs, onder de prachtige sterrenhemel van het Open Plein? Het Scheepvaartmuseum en Restaurant Flicka gaan een uitzonderlijke samenwerking aan.

Het diner vindt plaats op het Open Plein, in het hart van Het Scheepvaartmuseum. Het monumentale gebouw uit 1656 werd ontworpen door architect Daniel Stalpaert. In Het Scheepvaartmuseum bevindt zich 500 jaar maritieme geschiedenis. Sinds 2011 is het letterlijke hoogtepunt van het museum de glazen overkapping van de binnenplaats. De constructie, bestaande uit duizenden stukken glas in een metalen frame, is ontworpen door architect Laurent Ney. Het ontwerp is geïnspireerd op de kompaslijnen van oude zeekaarten. In de knooppunten van het metalen frame zijn meer dan 800 lampen verwerkt, die 's avonds prachtig schitteren.

restaurant flicka

De diners worden georganiseerd door restaurant Flicka uit Kerkdriel, een jong restaurant dat in 2019 een Michelinster in de wacht sleepte. Chef-kok Thomas van Santvoort gaat een bijzondere samenwerking aan met verschillende topchefs om de gasten een culinaire beleving te serveren.

maandag 3 augustus Richard van Oostenbrugge (Restaurant 212)
dinsdag 4 augustus Erik van Loo (Restaurant Parkheuvel)
woensdag 5 augustus Dennis Huwaë (Restaurant Daalder)
donderdag 6 augustus Soenil Bahadoer (Restaurant de Lindehof)
vrijdag 7 augustus Wilco Berends (Restaurant De Nederlanden)
zaterdag 8 augustus Menno Post (Restaurant Olivijn)
Zondag 9 augustus Yuri Wiesen (Restaurant Wiesen)

Het menu varieert per dag. Na de ontvangst met een glas champagne, gaat het 6-gangendiner vergezeld van heerlijke begeleidende wijnen. Ook is er voldoende tafelwater. Het diner sluit af met koffie en friandises. Liever een fles wijn, of een upgrade in het menu? Geen probleem, op de avond zelf zijn er nog tal van mogelijkheden. Genieten van dit all-in menu is mogelijk voor de prijs van € 212 per persoon.

reserveren

Reserveren voor het diner door sterrenchefs onder de sterrenhemel van Het Scheepvaartmuseum is mogelijk via het reserveringsformulier op de website van Restaurant Flicka. Hier kunnen ook eventuele extra wensen worden aangegeven. Heeft u vragen en/of opmerkingen over dit uitzonderlijke evenement? Neem dan contact op met Restaurant Flicka.