evenementenlocatie

Het Scheepvaartmuseum is een gastgerichte locatie voor de meest uiteenlopende evenementen. Verschillende ruimtes bieden ongekende mogelijkheden voor inspirerende bijeenkomsten in een stijlvol decor.

 
 

testimonials van onze klanten

 
 
 
 
 
 
 

het museum als evenementenlocatie


Het Scheepvaartmuseum is een toplocatie voor zakelijke bijeenkomsten, besloten feesten en bruiloften. Het monumentale gebouw uit 1656 is volledig gerenoveerd en beschikt over een aantal multifunctionele ruimtes voor de meest uiteenlopende evenementen. Het Scheepvaartmuseum is perfect bereikbaar met het OV en de auto en natuurlijk ook over het water.


evenementen

Het Scheepvaartmuseum heeft verschillende unieke locaties voor de meest uiteenlopende evenementen en bijeenkomsten, privé of zakelijk. Ontdek het Open Pleyn, de Kamers en een exclusieve locatie op het water - de Christiaan Brunings - voor professioneel georganiseerde evenementen.


 • Lees meer over de mogelijkheden van deze evenementenlocatie en onze diner mogelijkheden.

 • vergaderen

  Uw bijeenkomst of zakelijke meeting krijgt een bijzondere dimensie in onze ruimtelijke Kamers met prachtig hoge plafonds en uitzicht op het water. De Kamers zijn zowel afzonderlijk als gecombineerd in te zetten en beschikken elk over een beamer, scherm en gratis wifi.


 • Meer informatie over vergaderen in Het Scheepvaartmuseum

 • trouwen

  Trouwen in een unieke entourage waar historie, karakter en indrukwekkende architectuur samenkomen. Een spectaculaire entree maken per boot, een bruidsreportage met het nostalgische VOC-schip Amsterdam als decor, een intiem diner omgeven door museale topstukken in één van de Kamers of een groots feest onder een romantische sterrenhemel. Veelzijdig en bijzonder: in Het Scheepvaartmuseum beleeft u samen met uw gasten een romantische en onvergetelijke huwelijksdag. Voor prijzen en beschikbaarheid, e-mail ons.


 • Ja ik wil.. trouwen in Het Scheepvaartmuseum.
 • Het (gehele) Scheepvaartmuseum en het VOC-schip zijn een officiële trouwlocatie in Amsterdam, stadsdeel Centrum.


  parkeren

  Het Scheepvaartmuseum heeft een zeer gunstige parkeerregeling bij parkeergarage Markenhoven op slechts 10 minuten loopafstand van het museum, waar u en uw gasten van kunnen profiteren. Ook speciale wensen zoals het regelen van vervoer van Markenhoven naar Het Scheepvaartmuseum kunnen worden besproken.


  contact

  Wilt u meer weten? Bel de afdeling Events op telefoonnummer (020) 52 32 246 of e-mail ons.


  Bekijk onze algemene voorwaarden

  het open pleyn


  Het Open Pleyn

  Het Open Pleyn is de binnenplaats van het Zeemagazijn. Dankzij de spectaculaire glazen overkapping kan de binnenplaats het hele jaar door gebruikt worden voor evenementen, recepties en diners. Het glazen dak geeft de klassieke binnenplaats een fantastische, intieme sfeer. Een speciaal ontwikkelde vloer zorgt voor de optimale akoestiek zodat muziek en presentaties er prachtig klinken. De subtiele verlichting in de overkapping kan worden aangepast. Het Open Pleyn biedt plaats aan 700 dinerende gasten of een evenement tot 1000 personen.

  de admiraliteitskamer


  De Admiraliteitskamer

  In deze ‘Heerenkamer’ vergaderden vroeger de admiraliteitsheren die belast waren met het toezicht op het Groote Magazijn en de naastgelegen scheepswerf. In het vernieuwde museum is deze vroegere pronkkamer een speciale lounge met een bijzonder karakter. De inrichting is eigentijds, met behoud van de maritieme allure van weleer. De Admiraliteitskamer biedt tijdens een diner plaats aan 30 personen.

  de kamers


  De Kamers

  Drie ruimtelijke Kamers met uitzicht op het water zijn ideaal voor zakelijke bijeenkomsten. De state-of-the-art faciliteiten en de historische omgeving maken van elke workshop, vergadering of brainstorm een inspirerende ervaring. De drie Kamers zijn overdag en in de avond beschikbaar.


 • De Kamer van Tromp – capaciteit 75 personen in theateropstelling, 120 personen tijdens receptie.
 • De Kamer van De Ruyter – capaciteit 125 personen in theateropstelling, 175 personen tijdens receptie.
 • De Kamer van Van Heemskerck – capaciteit 75 personen in theateropstelling, 120 personen tijdens receptie.
 • restaurant stalpaert


  Restaurant Stalpaert

  's Avonds is restaurant Stalpaert te huur voor besloten diners. Het restaurant is een sfeervolle locatie met uitzicht op het water. Stalpaert serveert puur en eerlijk eten van de beste kwaliteit.

  stoomschip christiaan brunings


  Stoomschip Christiaan Brunings

  Het monumentale stoomschip Christiaan Brunings verkeert in geweldige staat, dankzij de inzet van enthousiaste vrijwilligers. Het schip is een prachtig decor voor borrels, partijen of een exclusief diner. Het kan ook worden gehuurd voor een verrassende vaartocht.


  Ontdek de mogelijkheden