Exclusief voor museumkaarthouders presenteert Het Scheepvaartmuseum een boeiende lezing over het iconische passagiersschip Oranje.

Speciaal voor Museumkaarthouders presenteert Het Scheepvaartmuseum op 13 januari 2019 een lezing over het iconische passagiersschip Oranje door Marja Goud (informatiespecialist), Sarah Bosmans (conservator kunstnijverheid) en Sara Keijzer (conservator fotografie & film). Aansluitend kunt u op eigen gelegenheid de tentoonstelling bezoeken. Voor Museumkaarthouders is de lezing gratis toegankelijk, let op: vooraf aanmelden via het formulier onderaan deze pagina.

ms Oranje het schip

ms Oranje het schip

De Oranje, een Nederlands schip met een rijk verleden.

Tachtig jaar na de tewaterlating op 8 september 1938 spreekt het iconische passagiersschip ms Oranje nog steeds tot de verbeelding. Het begon zijn leven als luxe droomschip op de lijndienst tussen Nederlands-Indië en Nederland en deed in de Tweede Wereldoorlog dienst als hospitaalschip. Na de oorlog reisden talloze personen met de Oranje van Indonesië naar Nederland op weg naar een nieuw ‘thuis’.

De verschillende rollen van het schip komen aan bod in de tentoonstelling ms Oranje | Koers gewijzigd in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. De expositie belicht zowel de geschiedenis van het schip als persoonlijke verhalen van 'gerepatrieerden'.

Data:

  • Zondagochtend 13 januari 2019 11.00 - 11.45 uur
  • Zondagmiddag 13 januari 2019 14.00 - 14.45 uur (Volgeboekt)

*Voor alle data is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Je deelname wordt geregistreerd op volgorde van aanmelding (waarbij dus helaas geldt: vol=vol). Meld je dus snel aan! 

Aanmeldgegevens

Voorkeurstijd

(zondagmiddag zit vol, alleen zondagochtend is nog beschikbaar)

U ontvangt een bevestigingsmail van uw inschrijving op het ingevulde e-mailadres.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en tentoonstellingen? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.