Ledenactiviteiten

De leden van de Vereeniging bieden we verdieping door middel van previews van tentoonstellingen, rondleidingen, lezingen, het Jaarboek en het collectieblad Zeemagazijn. Bovendien mogen leden altijd een introducé meenemen naar het museum en de bijeenkomsten.

Opening tentoonstelling 'Drijfveer | 100 jaar verzamelen'

Opening tentoonstelling 'Drijfveer | 100 jaar verzamelen'

Tweedaagse conferentie: 350 jaar Chatham (engelstalig)

“Dutch Raid on Chatham Dockyard in 1667 : its Anglo-Dutch Context and Legacy”

Vrijdag 23 en zaterdag 24 juni 09.30 – 17.00 uur

De vereniging "Vrienden van De Witt" organiseert in samenwerking met de Naval Dockyards Society (UK) conferentie om het 350-jarig bestaan van de Nederlandse tocht naar Chatham op de rivier de Medway te herdenken. Het symposium wordt mede mogelijk gemaakt door het Dr. Ernst Crone-fellowship van Het Scheepvaartmuseum. Als lid van de Vereeniging bent u van harte uitgenodigd deel te nemen aan deze tweedaagse conferentie. Deze conferentie is bijzonder aangezien Nederland en het Verenigd Koninkrijk, als voormalige vijanden, tegenwoordig nauw samenwerken als vrienden. Verschillende experts uit Nederland, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten zullen vanuit diverse invalshoeken over dit thema spreken. Zij zullen aandacht besteden aan de historische context en de gevolgen voor de latere ontwikkelingen. De conferentie zorgt voor een unieke kans voor iedereen die geïnteresseerd is om meer te leren over deze bijzondere gebeurtenis: de Nederlandse tocht naar Chatham in 1667 en de gevolgen daarvan.

Deze dagen spreken voormalig dr. Ernst Crone-fellows van Het Scheepvaartmuseum, prof. dr. Louis Sicking (2015-2016) en dr. Gijs Rommelse (2016-2017) De conferentie vindt plaats in het evenementencentrum op het Marine Etablissement. De borrel vindt op vrijdagmiddag in Het Scheepvaartmuseum plaats.

U ontvangt als lid van de Vereeniging van Het Scheepvaartmuseum korting bij deelname. Voor meer informatie over het programma, de sprekers en aanmelding verwijzen we u graag naar de volgende link
www.vriendenvandewitt.nl/agenda/conference-350-years-chatham/

Aanmelden

U kunt zich voor de activiteiten aanmelden door middel van een e-mail aan activiteiten@hetscheepvaartmuseum.nl of te bellen naar (020) 523 22 00. U ontvangt per activiteit tijdig een uitnodiging waarin u meer leest over het programma en de eventuele kosten. Mocht u deze uitnodigingen nog niet ontvangen, neem dan contact met ons op via bovenstaande gegevens. (alle bovengenoemde data en tijden onder voorbehoud)

Save the date

  • 5 oktober 2017 | Opening tentoonstelling Game Changers
  • 24 november 2017 | Museumsymposium

Publieksprogrammering Het Scheepvaartmuseum

Als lid kunt u zich voorinschrijven en gratis deelnemen aan de andere activiteiten zoals instaprondleidingen en klassieke concerten die het museum in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam organiseert.

Nieuwsbrief