Lees hier meer over de motto, missie, pijlers en het activiteitenplan van Het Scheepvaartmuseum.

Motto

Water verbindt werelden

Missie

Wij laten zien hoe sterk de maritieme wereld en de samenleving verbonden zijn en specifiek welke impact dit heeft op het leven van zoveel individuen.

Dat doen wij vanuit de volgende drie pijlers:

Toonaangevend & Onderzoekend
Wij zijn een museum met een toonaangevende maritieme collectie en bibliotheek. Deze schoonheid en geschiedenis kan iedereen zich eigen maken. samen met (inter-)nationale onderzoekers werken wij aan verdiepende presentaties en kennisdeling.

Betrokken & Urgent
De wereld wordt geconfronteerd met grote veranderingen en uitdagingen. Wij grijpen maritieme ontwikkelingen uit het verleden, het heden en de toekomst aan om de dialoog over actuele thema's te stimuleren.

Ondernemend & Verbindend
Wij zijn van huis uit ondernemend, stimuleren talent en staan midden in de samenleving. Onze open cultuur, met aandacht voor inclusiviteit en publieksparticipatie, is de voedingsbodem voor vruchtbare samenwerkingen.

Activiteitenplan 2019 & 2020

In de programmering voor 2019 en 2020 verbindt het museum vier herkenbare jaarthema's aan de hoofdthema's van het zeewaartse verhaal.

2019: Waterpeil
Het jaarthema Waterpeil gaat dieper in op het zeewaartse thema De zee als nieuwe uitdaging.

2020: Oorlog en vrede
Het jaarthema Oorlog en vrede gaat dieper in op het zeewaartse thema Nederlanders en de wereld.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en tentoonstellingen? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!