Op vrijdag 22 januari 2016 opent de Heijmans ONE op het Kattenburgerplein in Amsterdam haar deuren als Het Scheepvaartmuseum XXS. Dit unieke verplaatsbare eenpersoonshuis dient tijdelijk als bezoekerscentrum gedurende de EU vergaderingen waar Het Scheepvaartmuseum gastheerlocatie voor is.

Bezoekers kunnen zo alsnog van 22 januari tot en met 7 februari 2016 terecht voor een voorproefje en indruk van het museum. Vanaf 8 februari 2016 is Het Scheepvaartmuseum weer geopend voor het publiek.

Alternatief programma

In Het Scheepvaartmuseum XXS ervaart men het Europa in de Gouden Eeuw. Dagelijks is er tussen 9.00 en 17.00 uur een museumgids aanwezig, die iets vertelt over deze bepalende periode voor de maritieme geschiedenis van Nederland en Europa. Ook is een couponboekje verkrijgbaar waarmee met korting een bezoek kan worden gebracht aan 11 musea/attracties in de Plantagebuurt.

Vanaf 29 januari is in het Allard Pierson Museum in Amsterdam de 2e editie van het De Wereld Draait Door Pop-Up Museum te zien. Gastconservator en kunstenaar van het jaar Daan Roosegaarde heeft zich laten inspireren door een aantal niet eerder vertoonde werken uit de collectie van Het Scheepvaartmuseum. Zo creëerde hij de tentoonstelling 'Horizon'.

Heijmans ONE: verplaatsbaar eenpersoonshuis

De Heijmans ONE laat zien dat met het denken in tijdelijke concepten de markt in beweging kan blijven. Het product richt zich op de net-niet generatie - jonge professionals, opleiding afgerond, eerste baan, alleenstaand – die op zoek zijn naar een betaalbare woning. Een huis dat symbool staat voor vrijheid, kwaliteit en zelfstandigheid. Dit complete huis voor een persoon kan in een dag op tijdelijk (on)gebruikte terreinen worden geplaatst.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.