voel jij je online helemaal thuis, heb je een passie voor marketing & communicatie en lijkt het je leuk om te ondersteunen bij (online) marketing- en communicatie campagnes? Dan is dit jouw stage!

Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe water werelden verbindt. Het museum staat bekend als spraakmakend en toonaangevend museum met één van de grootste en meest bijzondere maritieme collecties ter wereld. Dagelijks ontvangen we vele bezoekers, variërend van museumliefhebbers tot dagtoeristen en schoolklassen. Daarnaast is het prachtige gebouw een spectaculaire evenementenlocatie voor congressen, bruiloften en zakelijke events. Ter versterking van de afdeling marketing & communicatie zoekt Het Scheepvaartmuseum een:

stagiair marketing, communicatie & online
(36 uur vanaf 1jan/1feb 2020)

wat ga je doen?

Tijdens deze stage krijg je de kans alles te leren over de wereld van online marketing en communicatie. Je werkzaamheden variëren van het onderhouden van de content van de website in CMS (NL en EN), het ontwikkelen en onderhouden van tekst/beeld voor onze social kanalen en nieuwsbrieven tot aan het mee-bedenken van creatieve online campagnes. Daarnaast onderzoek jij welke mogelijkheden er voor Het Scheepvaartmuseum nog zijn op het gebied van online. Je komt met creatieve ideeën hierover en werkt deze uit. Ook ondersteun je het marketing & communicatie team door middel van aanleveren van informatie voor persactiviteiten, begeleid je foto- en filmshoots, help je bij voorbereidingen voor openingen en draai je mee in projectteams. Ook ondersteun je bij publieksactiviteiten als de Museumnacht, de Uitmarkt en vakantieprogrammeringen. Kortom, een stage die veel variatie biedt!

wie zoeken wij?

Jij voelt je helemaal thuis in de online wereld en de wereld van marketing en communicatie spreekt je zeer aan. Met jouw vlotte pen en gevoel voor humor weet jij rake teksten te schrijven voor onze website en onze sociale kanalen. Je hebt affiniteit met de museale wereld en bent enthousiast, initiatiefrijk en proactief. Daarnaast:

• volg je een hbo- of universitaire opleiding in de richting marketing/communicatie;
  • heb je uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden in het Nederlands en Engels en je weet (per kanaal) de juiste tone-of-voice te hanteren;
  • heb je ervaring/kennis met Word en Excel (ervaring met PhotoShop en/of Indesign is een pré).

wat bieden wij?

Het Scheepvaartmuseum biedt een fulltime (36 uur) stage met afwisselende werkzaamheden. Er is veel ruimte voor eigen initiatief, creatieve ideeën en de door jou gewenste ontwikkeling op (alle) aspecten van online marketing en communicatie. De stagevergoeding bedraagt € 350,- bruto op basis van 36 uur. Als stagiair(e) marketing, communicatie & online krijg je directe begeleiding van de online coördinator. De precieze invulling van je taken stellen we graag in overleg vast.

reageren

Ben je helemaal enthousiast geworden en herken jij jezelf in het profiel?
Solliciteer dan zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk zondag 1 december 2019 via onderstaande sollicitatiebutton.
Voor vragen over de stage kun je contact opnemen met Anne-Kee Bast (online coördinator) via webredactie@hetscheepvaartmuseum.nl.
Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met de afdeling HR, tel. (020) 5232 425. Graag vermelden wij alvast dat de aanvraag van een Verklaring Omtrent Gedrag onderdeel uitmaakt van de selectieprocedure.

Het Scheepvaartmuseum streeft ernaar om met haar personeelsbestand een afspiegeling te zijn van de Nederlandse samenleving. In dat kader hopen wij van harte sollicitaties te ontvangen van kandidaten met diverse culturele achtergronden.