Heb jij interesse in filantropie en ben je een talent in het leggen van verbindingen? Dan is deze stage misschien iets voor jou!

Wat ga je doen?

De afdeling Development is de verbinding tussen het museum en haar relaties. Het team, bestaande uit 4 medewerkers, richt zich op het werven van giften en andere vormen van (financiële) ondersteuning bij particulieren, bedrijven en (internationale) fondsen. Hierdoor worden tentoonstellingen, aankopen, educatieve projecten en publieksprogramma’s mede mogelijk gemaakt. 

Als stagiair(e) Development Researcher werk je nauw samen met Hoofd Development en de relatiemanagers om potentiële gevers in kaart te brengen, met hen in contact te komen, en langdurig aan het museum te binden. 

 • Onderzoek verrichten naar potentiele particuliere gevers, bedrijven en vermogensfondsen;
 • Bijdrage leveren aan de ontwikkeling van wervingsstrategieën voor de Business Club en sponsoren;
 • Bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van een VIP-beleid;
 • Up-to-date houden van contactgegevens van begunstigers;
 • Ondersteuning bij relatieontvangsten en bijeenkomsten.

Wie zoeken wij?

 • Je volgt een opleiding op wo-niveau, bijvoorbeeld: (kunst)Geschiedenis, Cultuurwetenschappen, Bedrijfskunde, Politicologie of Internationale betrekkingen;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het Office-pakket, Mailchimp;
 • Je beschikt over uitstekende contactuele en analytische vaardigheden;
 • Je hebt een flexibele instelling en werkt graag in teamverband;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift;
 • Je hebt interesse in kunst, cultuur en filantropie. 

Wat bieden wij? 

Een betekenisvolle parttime stage (32 uur) met afwisselende werkzaamheden. Er is ruimte voor eigen initiatief, creativiteit en de door jou gewenste ontwikkeling binnen dit vakgebied. De stagevergoeding bedraagt € 280,- bruto op basis van 32 uur. De start- en einddatum van de stage zijn in overleg. 

Interesse?

Ben je enthousiast geworden en herken jij jezelf in dit profiel? Stuur dan jouw motivatiebrief en cv per e-mail naar: werkenbij@hetscheepvaartmuseum.nl

Het Scheepvaartmuseum streeft ernaar om met haar personeelsbestand een afspiegeling te zijn van de Nederlandse samenleving. In dat kader hopen wij van harte sollicitaties te ontvangen van kandidaten met diverse culturele achtergronden.

Over Het Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe water werelden verbindt. Het is gevestigd in een prachtig monumentaal pand (1656) op loopafstand van het Centraal Station van Amsterdam. Het museum presenteert topstukken uit een van de grootste maritieme collecties ter wereld. Naast tentoonstellingen op historisch vlak, toont het museum werk van hedendaagse internationale kunstenaars en vormgevers en zijn er publieksevenementen. Het museum bevindt zich in de top 10 van Amsterdamse musea en is daarmee een trekker voor binnen- en buitenlandse bezoekers. Het Scheepvaartmuseum trok vorig jaar 350.000 bezoekers.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en tentoonstellingen? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.