Het Scheepvaartmuseum staat bekend als spraakmakend en toonaangevend museum met één van de grootste maritiem-historische collecties ter wereld. Dagelijks ontvangen we vele gasten, variërend van echte liefhebbers tot dagtoeristen en van schoolklassen tot bezoekers van zakelijke evenementen. Ook zijn er veel bezoekers voor de uitgebreide programmering die wordt aangeboden rondom de tentoonstellingen, zoals Museumnacht, lezingen en vakantieprogramma’s.

Onze afdeling Educatie & Publieksactiviteiten ontwikkelt de onderwijsprogramma’s én publieksevenementen voor alle bezoekers. Ter ondersteuning van dit creatieve en gemotiveerde team zoeken wij een:

Stagiair(e) Publieksevenementen familieprogrammering (36 uur)

Wat ga je doen?

Je ondersteunt de Projectleider Publieksactiviteiten & Educatie, en waar nodig ook de afdeling, binnen een meewerkstage.

Je draagt bij aan de praktische realisatie en uitvoering van de publieksactiviteiten voor families - schoolvakanties en feestdagen. Daarnaast doe je ervaring op met o.a. het inplannen van programmering in de jaarplanning, het schrijven van wervende communicatieteksten, het opstellen van evaluatiedocumenten en research voor de afdeling.

Onder je mogelijke werkzaamheden vallen:

• Een vertaling maken van een aangeleverd basisconcept naar een concreet voorstel voor een familie-activiteit;
  • Een projectplan en begroting schrijven (onder begeleiding);
  • Proactief creatieve ideeën aandragen die inspelen op actuele tentoonstellingen, ontwikkelingen in de museumsector, de stad Amsterdam en heel Nederland;
  • Samenwerken met museumgidsen en museumdocenten, collega’s van de afdelingen Collectie & Presentatie; Marketing & Communicatie, Sales / Events en Operations.

Als stagiair(e) krijg je directe begeleiding van de Projectleider Educatie & Publieksactiviteiten. De precieze invulling van je taken stellen we graag in overleg met jou vast.

Wie zoeken wij?

Je hebt humor en bent een initiatiefnemer, die gek is op plannen en organiseren. Als vindingrijke creatieveling weet jij altijd het beste resultaat te bereiken. Je gaat recht op je doel af zonder het overzicht te verliezen. Wensen/eisen:

• Je volgt een relevante hbo-opleiding: Communicatie, Marketing of Reinwardt Academie;
  • De startdatum is per 1 januari of 1 februari 2019 en de stageduur is voor minimaal 4 maanden, bij voorkeur langer;
  • Je spreekt en schrijft foutloos Nederlands en Engels en kunt ook creatief en wervend schrijven;
  • Je hebt aantoonbare ervaring met projectmanagement in een creatief of museaal evenement;
  • Word, Excel, PowerPoint (MS Office) en Photoshop hebben geen geheimen meer voor jou.

Wat wij bieden?

Een uitdagende, leuke en gevarieerde meewerkstage in Het Scheepvaartmuseum. Je komt te werken in één van de mooiste gebouwen van Amsterdam binnen een zeer betrokken, gemotiveerd en creatief team. Daarbij doet deze stage beroep op je zelfstandigheid en bied je daarom veel vrijheid voor het ontplooien van eigen initiatieven. De stagevergoeding bedraagt €350-, bruto op basis van 36 uur.

Reageren?

Ben je helemaal enthousiast geworden en herken jij jezelf in het profiel? Stuur dan je cv en motivatiebrief uiterlijk 1 december 2018 per e-mail naar: werkenbij@hetscheepvaartmuseum.nl.

Heb je vragen over de stage? Neem dan contact op met Hilde Manus van der Jagt Ruygt, Projectleider Educatie & Publieksactiviteiten, via hvdjagtruygt@hetscheepvaartmuseum.nl. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met de afdeling HR via tel: (020) 52 32 425.

Het Scheepvaartmuseum streeft ernaar om met haar personeelsbestand een afspiegeling te zijn van de Nederlandse samenleving. In dat kader hopen wij van harte sollicitaties te ontvangen van kandidaten met diverse culturele achtergronden.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en tentoonstellingen? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!