Help jij mee aan de ontwikkeling van nieuwe tentoonstellingen in ons museum?

Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe water werelden verbindt. Het museum staat bekend als spraakmakend en toonaangevend museum met één van de grootste en meest bijzondere maritieme collecties ter wereld. Dagelijks ontvangen we vele bezoekers, variërend van museumliefhebbers tot dagtoeristen en schoolklassen. Daarnaast is het prachtige gebouw een spectaculaire evenementenlocatie voor congressen, bruiloften en zakelijke events.

Ter versterking van de afdeling collectie & presentatie zoekt Het Scheepvaartmuseum vanaf eind augustus/begin september een:

stagiair(e) collectie & presentatie (min. 28 uur)

wat ga je doen?

Tijdens deze stage krijg je de kans om actief mee te werken aan de ontwikkeling van nieuwe tentoonstellingen. Je bent samen met de andere projectteamleden betrokken bij alle fases van tentoonstellingen. Van concept tot oplevering. De taken bestaan onder andere uit:

• meedenken over nieuwe tentoonstellingsconcepten;
  • uitvoeren van onderzoek ten behoeve van tentoonstellingsprojecten;
  • meeschrijven aan tentoonstellingsteksten;
  • samenwerken met o.a. educatoren, conservatoren, ontwerpers en collega’s van andere musea;
  • assisteren bij het realiseren van tentoonstellingen.

wie zoeken wij?

Je zit in de laatste fase van een museale, historische of verwante hbo/wo-studie en hebt affiniteit met maritieme geschiedenis, cultuur en musea. Je bent publieksgericht, enthousiast en flexibel. Daarnaast:

• heb je verantwoordelijkheidsgevoel en doorzettingsvermogen;
  • kan je zelfstandig én in teamverband werken;
  • beheers je de Nederlandse en Engelse taal goed, zowel mondeling als schriftelijk.

wat bieden wij?

Een leerzame, afwisselende en uitdagende stageplek binnen één van de mooiste gebouwen in Amsterdam in een team van conservatoren en projectleiders tentoonstellingen. Verder bieden wij:

• een stagevergoeding van maximaal €350,- bruto per maand op basis van 36 uur.
  • een stageplek voor minimaal 3 maanden, maar bij voorkeur voor een langere termijn (tot en met 6 maanden);
  • het aantal uren per week is in overleg te bepalen, maar minimaal 28 uur.

reageren

Herken je jezelf in het profiel en ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan zo spoedig mogelijk via onderstaande sollicitatiebutton. Voor vragen over de stage kun je contact opnemen met Tessa van den Dolder (projectleider tentoonstellingen) tel. (020) 5232315 of met Sanne Koch (projectmedewerker tentoonstellingen) tel. (020) 5232 402. Graag vermelden wij alvast dat de aanvraag van een Verklaring Omtrent Gedrag onderdeel uitmaakt van de selectieprocedure.

Het Scheepvaartmuseum streeft ernaar om met haar personeelsbestand een afspiegeling te zijn van de Nederlandse samenleving. In dat kader hopen wij van harte sollicitaties te ontvangen van kandidaten met diverse culturele achtergronden.