Zorg jij ervoor dat onze digitale collectie voor iedereen beschikbaar is? En help je graag collega’s met ICT-problemen?

Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe water werelden verbindt. Het museum staat bekend als spraakmakend en toonaangevend museum met één van de grootste en meest bijzondere maritieme collecties ter wereld. Dagelijks ontvangen we vele bezoekers, variërend van museumliefhebbers tot dagtoeristen en schoolklassen. Daarnaast is het prachtige gebouw een spectaculaire evenementenlocatie voor congressen, bruiloften en zakelijke events. Om een spraakmakend en toonaangevend museum te zijn, is een sterke organisatie achter de schermen van groot belang. Daarom zoeken wij ter versterking van onze afdeling ICT een servicegerichte en enthousiaste:

medewerker applicatiebeheer collecties & ICT-support ( 36 uur)

wat ga je doen?

Je onderhoudt en beheert zelfstandig de collectieapplicaties van het museum en de daarbij behorende koppelingen met (externe) platforms voor de ontsluiting van de collectie. Tevens geef je technische en inhoudelijke ondersteuning aan de gebruikers (intern en extern) van de collectiesystemen. De andere helft van je tijd ondersteun je de systeem- en netwerkbeheerder bij eerstelijns support van gebruikers van de kantoorautomatisering en bij het beheer van de systemen en de ICT-infrastructuur. Verder:

• draag je mede zorg voor het functioneren en de beveiliging van de apparatuur en programmatuur;
  • zorg je voor de ontwikkeling, uitbreiding, aanpassing en documentatie van de applicaties binnen de gestelde eisen;
  • signaleer je noodzakelijke wijzigingen en lever je een bijdrage aan een lange termijnvisie voor het beheer van applicaties;
  • draag je zorg voor het beheer van de voorraden en het plaatsen van bestellingen;
  • stel je gebruikersinstructies op en voer je beheerinstructies uit zoals backup procedures.

wie zoeken wij?

Voor deze functie is het belangrijk dat je zelfstandig kunt werken. Je bent servicegericht en draagt graag oplossingen aan voor applicatieproblemen en eerstelijns ICT-vragen. Verder ben je stressbestendig en kun je goed prioriteiten stellen. Je houdt van een uitdaging en schakelt makkelijk tussen verschillende afdelingen. Verder:

• heb je een afgeronde relevante opleiding op mbo- of hbo-niveau;
  • heb je minimaal 3-5 jaar relevante werkervaring;
  • heb je kennis van het beheer van Microsoft-netwerken en Active Directory, Microsoft Exchange mailomgeving, Virtual Server omgevingen (vmware) en Virtual Desktop Infrastructuur heb je kennis en inzicht in switching, routing en WLAN verbindingen;
  • heb je aantoonbare kennis van binnen de organisatie gebruikte netwerk- en kantoorsoftware ervaring met collectiesystemen (bijv. Adlib Musea), digital asset management systemen of content management systemen is een pré; ervaring met koppelingen naar andere systemen qua beeldbeheer, intranet ILS is een pré;
  • heb je goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en in het Engels.

wat bieden wij?

Je werkt samen met enthousiaste collega’s die allemaal vanuit hun eigen discipline met passie voor Het Scheepvaartmuseum werken. Het salaris is vastgesteld in schaal 8 en is afhankelijk van opleiding en werkervaring. Het fulltime salaris in deze schaal ligt tussen € 2.570 en € 3.288 bruto per maand. Het dienstverband wordt afgesloten met de Stichting Nederlands Scheepvaartmuseum en de museum cao is van toepassing. Daarnaast bieden wij:

• een jaarcontract voor 36 uur per week;
  • deelname aan pensioenregeling en korting op collectieve verzekeringen;
  • 3,4 % eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag;
  • een museumkaart, vrijkaarten voor het museum en korting in het restaurant en winkel;
  • ruimte voor zelfontplooiing en ontwikkeling.

reageren

Herken je jezelf in het profiel en ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 16 september 2019 via onderstaande sollicitatiebutton. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Christian Taal (hoofd bedrijfsvoering) via ctaal@hetscheepvaartmuseum.nl. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met de afdeling HR, tel. (020) 5232 425. Graag vermelden wij alvast dat de aanvraag van een Verklaring Omtrent Gedrag onderdeel uitmaakt van de selectieprocedure.

Het Scheepvaartmuseum streeft ernaar om met haar personeelsbestand een afspiegeling te zijn van de Nederlandse samenleving. In dat kader hopen wij van harte sollicitaties te ontvangen van kandidaten met diverse culturele achtergronden.