kom jij bij ons de bakens verzetten op ICT-gebied?

Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe water werelden verbindt. Het museum staat bekend als spraakmakend en toonaangevend en heeft één van de grootste en meest bijzondere maritieme collecties ter wereld. Dagelijks ontvangen we vele bezoekers, variërend van museumliefhebbers tot dagtoeristen en schoolklassen. Daarnaast is het prachtige gebouw een spectaculaire evenementenlocatie voor congressen, bruiloften en zakelijke events.

De afdeling ICT is verantwoordelijk voor het optimaal inrichten, beheren, onderhouden en ontwikkelen van de ICT-infrastructuur, zoals systemen, applicaties, koppelingen, websites en social mediaplatforms. Daarnaast zorgt de afdeling voor de ondersteuning van de gebruikers en de begeleiding van afdelingen bij de selectie en implementatie van ICT-oplossingen.

Het afgelopen jaar zijn de ambities op ICT-gebied in kaart gebracht en zijn de eerste stappen voor de vernieuwing in gang gezet. Ter coördinatie van dit traject en voor de versterking van het team zoeken wij een:

coördinator ICT (36 uur)

wat ga je doen?

Als Coördinator ICT stuur je de ICT-afdeling aan die bestaat uit een systeem- en netwerk-beheerder en een medewerker applicatiebeheer collecties & ICT-support. Met het team zorg je gezamenlijk voor de implementatie en coördinatie van nieuwe software-oplossingen en het duurzaam beheer van de ICT-infrastructuur, zodanig dat de beschikbare apparatuur en programmatuur optimaal functioneert en de beveiliging van gegevens verzekerd is. Daartoe:

• inventariseer je de ICT-behoefte binnen de organisatie, adviseer je  over mogelijke oplossingen en draag je zorg voor de implementatie;
  • geef je leiding aan de afdeling ICT, coach en motiveer je de medewerkers, ben je verantwoordelijk voor het competentiemanagement, de verzuimbegeleiding en de ontwikkelplannen;
  • zorg je voor het optimaal functioneren van alle applicaties, systemen en diensten die Het Scheepvaartmuseum in gebruik heeft, de internetverbindingen (publiek en intern) en de verbinding tussen de verschillende netwerken (Securinet, Showcontrol en de kantoorautomatisering);
  • begeleid en coördineer je de uitvoering van omvangrijke en complexe reparatie-, installatie- en/of aanpassingswerkzaamheden door leveranciers;
  • draag je zorg  voor beveiligingsmaatregelen voor het netwerk en de systemen;
  • houd je de netwerk- en systeemdocumentatie, het licentieoverzicht, de  infra-structuurtekeningen en de systeem- en netwerkprocedures up-to-date;
  • ben je verantwoordelijk voor een kostenbewuste inkoop van nieuwe diensten, producten en software.

wie zoeken wij?

Naast dat je inhoudelijk op IT-gebied van de hoed en de rand weet, ben je communicatief zeer sterk. Je kunt jouw team motiveren en draagt bij aan een goede werksfeer op de afdeling. Je beweegt je gemakkelijk tussen de verschillende teams en afdelingen van het museum en bent goed in verwachtingsmanagement. Je weet de informatiebehoefte van de organisatie op pragmatische wijze te vertalen naar ICT-oplossingen. Tenslotte heb je affiniteit met de culturele sector en vind je het leuk om collega’s te helpen bij vragen of problemen. Verder vragen wij:

• Afgeronde relevante opleiding op hbo-niveau;
  • Minimaal 5-7 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur leidinggevende ervaring;
  • Kennis van het beheer van:
    • Microsoft-netwerken en Active Directory
    • Microsoft Exchange mailomgeving
    • Virtual Server omgevingen en Virtual Desktop infrastructuur (VMware)
    • Serveromgevingen
    • ITIL
  • Kennis en ervaring met projectmanagement;
  • Vloeiend in Nederlands en Engels;
  • Bij ernstige storingen en/of calamiteiten ben je telefonisch bereikbaar.

wat bieden wij?

Je werkt samen met enthousiaste collega’s die allemaal vanuit hun eigen discipline met passie voor Het Scheepvaartmuseum werken.

Het salaris is vastgesteld in schaal 10 en is afhankelijk van opleiding en werkervaring. Het fulltime salaris in deze schaal ligt tussen €3.023 en € 3.954 bruto per maand. Het dienstverband wordt afgesloten met de Stichting Nederlands Scheepvaartmuseum en de Museum CAO is van toepassing. Daarnaast bieden wij:

• een jaarcontract voor 36 uur per week;
  • deelname aan pensioenregeling en korting op collectieve verzekeringen;
  • 3,4 % eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag;
  • een museumkaart, vrijkaarten voor het museum en korting in het restaurant en winkel;
  • ruimte voor zelfontplooiing en ontwikkeling.

reageren

Herken je jezelf in het profiel en ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk zondag 8 december 2019 via onderstaande sollicitatiebutton. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Christian Taal (hoofd bedrijfsvoering) via ctaal@hetscheepvaartmuseum.nl of telefonisch via (020) 5232 275. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met de afdeling HR, tel. (020) 5232 425. Graag vermelden wij alvast dat de aanvraag van een Verklaring Omtrent Gedrag onderdeel uitmaakt van de selectieprocedure.

Het Scheepvaartmuseum streeft ernaar om met haar personeelsbestand een afspiegeling te zijn van de Nederlandse samenleving. In dat kader hopen wij van harte sollicitaties te ontvangen van kandidaten met diverse culturele achtergronden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.