kom jij ons beveiligingsteam versterken?

Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe water werelden verbindt. Het museum staat bekend als spraakmakend en toonaangevend museum met één van de grootste en meest bijzondere maritieme collecties ter wereld. Dagelijks ontvangen we vele bezoekers, variërend van museumliefhebbers tot dagtoeristen en schoolklassen. Daarnaast is het prachtige gebouw een spectaculaire evenementenlocatie voor congressen, bruiloften en zakelijke events.

De afdeling beveiliging is verantwoordelijk voor de openstelling van de museumgebouwen en de schepen, en houdt toezicht op de orde en veiligheid. Voor de versterking van dit team zoeken wij een:

medewerker beveiliging (36 uur)

wat ga je doen?

Als beveiliger bij Het Scheepvaartmuseum sta je dagelijks met het beveiligingsteam klaar om ervoor te zorgen dat de veiligheid van onze gasten, medewerkers en bijzondere collecties gegarandeerd wordt. Je houdt niet alleen toezicht in de museumruimtes van dit historisch gebouw, maar je bewaakt ook ons VOC-schip met  zijn vele bezoekers en staat als beveiliger bij evenementen die in het museum georganiseerd worden. Verder:

 • signaleer en meld je afwijkend gedrag en als er calamiteiten of onregelmatigheden zijn ben jij er als eerste bij.
 • neem je dan zelfstandig beslissingen over de te nemen maatregelen volgens het beveiligingsplan en calamiteitenplan.
 • werk je in roosterdienst gedurende 7 dagen per week. De ene keer werk je overdag en de andere keer in de avond.

wie zoeken wij?

Jij bent altijd scherp op afwijkend gedrag en je bent niet bang om iemand hier op aan te spreken. Je bent assertief, representatief en je werkt graag in een team. Tenslotte heb je affiniteit met de culturele sector en vind je het leuk om gasten en collega’s te helpen bij vragen of problemen. Verder vragen wij:

 • een afgeronde relevante opleiding op vmbo- of mbo-niveau (Beveiliger 2 of gelijkwaardig);
 • minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
 • een geldig BHV-certificaat;
 • kennis en ervaring met Predictive Profiling;
 • kennis van en ervaring met geavanceerde beveiligingssystemen en andere relevante software;
 • beschikbaar voor piket- en roosterdiensten, zowel doordeweeks als in het weekend;
 • je woont dicht bij het museum zodat je in geval van calamiteiten binnen 30 minuten ter plaatse kan zijn;
 • je spreekt vloeiend Nederlands en Engels.

wat bieden wij?

Je werkt samen met enthousiaste collega’s die allemaal vanuit hun eigen discipline met passie voor Het Scheepvaartmuseum werken. Je komt te werken in een betrokken en gemotiveerd team.

Het salaris is vastgesteld in schaal 4 en is afhankelijk van opleiding en werkervaring. Het fulltime salaris in deze schaal ligt tussen €2.121 en € 2.542 bruto per maand. Het dienstverband wordt afgesloten met de Stichting Nederlands Scheepvaartmuseum en de Museum CAO is van toepassing. Daarnaast bieden wij:

 • een jaarcontract voor 36 uur per week;
 • deelname aan pensioenregeling en korting op collectieve verzekeringen;
 • 3,4 % eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag;
 • een museumkaart, vrijkaarten voor het museum en korting in het restaurant en winkel;
 • ruimte voor zelfontplooiing en ontwikkeling.

reageren

Herken je jezelf in het profiel en ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk vrijdag 13 december via onderstaande sollicitatiebutton. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met  Christian Taal  (hoofd bedrijfsvoering), bereikbaar via ctaal@hetscheepvaartmuseum.nl. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met de afdeling HR, tel. (020) 5232 425. Graag vermelden wij alvast dat de aanvraag van een Verklaring Omtrent Gedrag onderdeel uitmaakt van de selectieprocedure.

Het Scheepvaartmuseum streeft ernaar om met haar personeelsbestand een afspiegeling te zijn van de Nederlandse samenleving. In dat kader hopen wij van harte sollicitaties te ontvangen van kandidaten met diverse culturele achtergronden.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.