breng jij extra wind in de zeilen van de afdeling sponsorwerving van Het Scheepvaartmuseum?

Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe water werelden verbindt. Het museum staat bekend als spraakmakend en toonaangevend museum met één van de grootste en meest bijzondere maritieme collecties ter wereld. Dagelijks ontvangen we vele bezoekers, variërend van museumliefhebbers tot dagtoeristen en schoolklassen. Daarnaast is het prachtige gebouw een spectaculaire evenementenlocatie voor congressen, bruiloften en zakelijke events.

Alleen met de steun van particulieren, bedrijven en fondsen kan ons museum onze maritieme collectie behouden en uitbreiden, unieke tentoonstellingen organiseren en verdiepende educatieve programma’s ontwikkelen. Ter versterking van de afdeling sponsorwerving zoeken wij daarom een:

relatiemanager corporate sponsoren (36 uur)

wat ga je doen?

Als relatiemanager corporate sponsoren bij Het Scheepvaartmuseum draag je bij aan het financieel fundament van het museum door het onderhouden en verder uitbreiden van het zakelijk netwerk. Samen met  twee collega relatiemanagers, die zich richten op cultuurfondsen en particuliere gevers,  breng je onze visie en projecten onder de aandacht bij huidige en potentiële corporate sponsoren.  Je werkzaamheden omvatten onder andere:

• het ontwikkelen en realiseren van een sponsorwervingsbeleid teneinde bedrijven aan Het Scheepvaartmuseum te verbinden;
  • het identificeren, analyseren en aantrekken van potentiële bedrijfssponsoren, daartoe werk je ook nauw samen met de afdeling events;
  • het ontwikkelen van op maat gemaakte, creatieve proposities;
  • je bent verantwoordelijk voor het accountmanagement van bestaande en potentiële bedrijfssponsoren, waaronder het voorbereiden, afstemmen en vastleggen van sponsorovereenkomsten, en het  afhandelen van de in de overeenkomsten vastgelegde financiële afspraken in samenwerking met de afdeling financiën;
  • je bent verantwoordelijk voor het relatiebeheer van bestaande bedrijfssponsoren door onder andere het bijhouden van een up-to-date relatiebeheersysteem en het opzetten en bewaken van activeringsactiviteiten;
  • je behartigt de belangen van bedrijfssponsoren binnen de organisatie;
  • je vertegenwoordigt Het Scheepvaartmuseum bij activiteiten  zoals openingen van tentoonstellingen en overige relatie-evenementen;
  • je bent verantwoordelijk voor de businessclub De Maritieme Cirkel.

wie zoeken wij?

Wij zoeken een enthousiast netwerker die in staat is om op strategisch niveau de doelen van Het Scheepvaartmuseum te verbinden aan die van potentiële bedrijfssponsoren. Je neemt initiatief en ziet en benut kansen voor het aantrekken van nieuwe samenwerkingen. Verder:

• heb je een relevante afgeronde hbo- of wo-opleiding;
  • beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden zowel mondeling als schriftelijk;
  • heb je minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van sponsorwerving;
  • beschik je over een relevant netwerk;
  • ben je cijfermatig sterk;
  • leg je gemakkelijk contact met mensen met uiteenlopende achtergronden en interesses;
  • heb je affiniteit met de culturele en/of maritieme sector.

wat bieden wij?

Jouw werkplek bevindt zich in één van de mooiste gebouwen in Amsterdam binnen een

betrokken en open organisatie met  leuke collega’s.  Verder bieden wij:

• het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en valt in schaal 9 (minimaal € 2.840 en maximaal € 3.718 bruto op basis van 36 uur per week). Het dienstverband wordt afgesloten met Stichting Nederlands Scheepvaartmuseum Amsterdam. De Museum CAO is hierbij van toepassing;
  • 8% vakantietoeslag en 3,4% eindejaarsuitkering;
  • deelname aan pensioenregeling en korting op collectieve verzekeringen;
  • een museumkaart, vrijkaarten voor het museum en korting in de museumwinkel en het restaurant.

reageren

Heb je zin in deze uitdagende en afwisselende baan en herken je jezelf in het geschetste profiel? Solliciteer dan zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk vrijdag 13 december via onderstaande sollicitatiebutton. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Michael Huijser (algemeen directeur) te bereiken via Ellen Wybenga (directie assistent), tel (020) 5232 260. Als je vragen hebt over de procedure kun je contact opnemen met de afdeling HR, via tel. (020) 5232 425 Graag vermelden wij alvast dat de aanvraag van een Verklaring Omtrent Gedrag onderdeel uitmaakt van de selectieprocedure.

Het Scheepvaartmuseum streeft ernaar om met haar personeelsbestand een afspiegeling te zijn van de Nederlandse samenleving. In dat kader hopen wij van harte sollicitaties te ontvangen van kandidaten met diverse culturele achtergronden.