Help jij mee aan de implementatie van een contractbeheerproces in ons museum?

Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe water werelden verbindt. Het museum staat bekend als spraakmakend en toonaangevend museum met één van de grootste en meest bijzondere maritieme collecties ter wereld. Dagelijks ontvangen we vele bezoekers, variërend van museumliefhebbers tot dagtoeristen en schoolklassen. Daarnaast is het prachtige gebouw een spectaculaire evenementenlocatie voor congressen, bruiloften en zakelijke events.

Ter versterking van de afdeling financiën zoekt Het Scheepvaartmuseum vanaf  eind februari/maart 2020 een stagiair(e) voor een:

eindstage naar het contractbeheerproces

wat ga je doen?

Het doel van de stageopdracht is het evalueren, verbeteren en inrichten van het contractbeheerproces van Het Scheepvaartmuseum . Dit houdt in:

• het interviewen van betrokken personen en afdelingen binnen het museum om te onderzoeken waarom het eerder opgezette contractbeheerproces niet loopt zoals gewenst.
  • op basis van theorie over processen en contractbeheer een voorstel doen voor een aangepast proces;
  • een standaard methodiek opzetten voor het aanwijzen  van de verschillende rollen in het nieuwe contractbeheerproces op basis van een verzameling bestaande contracten;
  • het identificeren van de contractonderdelen die moeten worden geregistreerd in het contractbeheersysteem;
  • het ontwikkelen van een template voor medewerkers  om hun contract opgenomen te laten worden in het contractbeheersysteem;
  • het identificeren van noodzakelijke en gewenste notificaties  door het contractbeheersysteem.

wie zoeken wij?

• Jij bent enthousiast, proactief, analytisch en vindt het leuk om processen in kaart te brengen en deze te optimaliseren.  Daarnaast:
  • zit je in de laatste fase van je HBO-studie (richting Economie of Bedrijfskunde)
  • zijn financiële bedrijfs- en inkoopprocessen onderdeel van je studie.
  • kan je goed zelfstandig werken;
  • beweeg je gemakkelijk op verschillende niveaus binnen de organisatie;
  • heb je affiniteit met de museale wereld.

wat bieden wij?

Een leerzame, afwisselende en uitdagende stageopdracht binnen één van de mooiste gebouwen in Amsterdam in een gemotiveerd en gezellig team.  De aard van de opdracht maakt dat je met vrijwel alle afdelingen te maken zal krijgen. Verder bieden wij:

• een stagevergoeding van maximaal €350,- bruto per maand op basis van 36 uur;
  • een eigen werkplek in het museum;
  • begeleiding vanuit de afdeling financiën;
  • het aantal uren per week is in overleg te bepalen.

reageren

Herken je jezelf in het profiel en ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan zo spoedig mogelijk via onderstaande sollicitatiebutton.  De vacature sluit bij voldoende geschikte kandidaten. Voor vragen over de stage kun je contact opnemen met Petri Kapiteijn via pkapiteijn@hetscheepvaartmuseum.nl. Graag vermelden wij alvast dat de aanvraag van een Verklaring Omtrent Gedrag onderdeel uitmaakt van de selectieprocedure.

Het Scheepvaartmuseum streeft ernaar om met haar personeelsbestand een afspiegeling te zijn van de Nederlandse samenleving. In dat kader hopen wij van harte sollicitaties te ontvangen van kandidaten met diverse culturele achtergronden.