Sta jij straks aan het roer van stoomschip Christiaan Brunings?

Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe water werelden verbindt. Het museum staat bekend als spraakmakend en toonaangevend museum met één van de grootste en meest bijzondere maritieme collecties ter wereld. Dagelijks ontvangen we vele bezoekers, variërend van museumliefhebbers tot dagtoeristen en schoolklassen. Daarnaast is het prachtige gebouw een spectaculaire evenementenlocatie voor congressen, bruiloften en zakelijke events.

Aan de steiger van ons museum ligt het stoomschip en tevens gecertificeerd passagiersschip Christiaan Brunings, in 1900 gebouwd als ijsbreker en directievaartuig voor Rijkswaterstaat. Christiaan Brunings is als varend monument sinds 1968 onderdeel van de collectie van Het Scheepvaartmuseum en wordt in de vaart gehouden door een groep vakkundige en toegewijde vrijwilligers.

Ter versterking van dit team zoeken wij een:

schipper

(dit betreft een vrijwilligersfunctie)

wat ga je doen?

Als schipper heb jij de verantwoordelijkheid over jouw schip en de bemanning. Dit alles om ervoor te zorgen dat hij er prachtig bij ligt voor bezoekers van het museum en dat hij geregeld kan uitvaren. Voor 2020 staan onder andere op het programma SAIL,  Dordt in Stoom en Purmerend onder Stoom. Daarnaast sta je bezoekers te woord en ontvang je hen aan boord van de Christiaan Brunings. Verder:

• Ben je wekelijks beschikbaar op dinsdag en/of donderdag (de onderhoudsdagen);
  • Ben je ongeveer 10 tot 20 dagen per jaar beschikbaar mee te gaan op vaartochten en daarnaast ben je een dag voor de vaart beschikbaar voor het opstoken van de ketels;
  • Buiten de vaardagen draag je zorg voor het onderhoud van het schip.

wie zoeken wij?

Wij zoeken een enthousiaste schipper met kennis van en affiniteit met (stoom)schepen. Je bent een echte teamleider die het team van vrijwilligers weet te motiveren en te binden. Je hebt sterke organisatorische kwaliteiten, vooral waar het gaat om het plannen en organiseren van het onderhoud aan het schip. Verder vragen wij:

• je bent in het bezit van een groot vaarbewijs alle binnenwateren en hebt een marifooncertificaat;
  • je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel;
  • je kunt helder en bondig communiceren;
  • je hebt gastvrijheid hoog in het vaandel staan en geeft bezoekers een warm welkom aan boord;
  • je kunt snel en flexibel schakelen bij veranderende omstandigheden.

wat bieden wij?

Je komt te werken in een betrokken en gemotiveerd team. Je krijgt een basisonkostenvergoeding per dagdeel en/of een reiskostenvergoeding ten behoeve van woon-werkverkeer. Tot slot mag je een museumkaart declareren en ontvang je vrijkaarten voor Het Scheepvaartmuseum.

reageren

Herken je jezelf in het profiel en ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan zo spoedig mogelijk maar uiterlijk  vrijdag 24 januari via onderstaande sollicitatiebutton. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met  Jeroen van der Vliet (senior conservator) via jvdvliet@hetscheepvaartmuseum.nl Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met de afdeling HR, tel. (020) 5232 425. Graag vermelden wij alvast dat de aanvraag van een Verklaring Omtrent Gedrag onderdeel uitmaakt van de selectieprocedure.

Het Scheepvaartmuseum streeft ernaar om met haar personeelsbestand een afspiegeling te zijn van de Nederlandse samenleving. In dat kader hopen wij van harte sollicitaties te ontvangen van kandidaten met diverse culturele achtergronden.