Help jij mee de bedrijfsvoering van ons museum te verduurzamen?

Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe water werelden verbindt. Het museum staat bekend als spraakmakend en toonaangevend museum met één van de grootste en meest bijzondere maritieme collecties ter wereld. Dagelijks ontvangen we vele bezoekers, variërend van museumliefhebbers tot dagtoeristen en schoolklassen. Daarnaast is het prachtige gebouw een spectaculaire evenementenlocatie voor congressen, bruiloften en zakelijke events.

Om een spraakmakend en toonaangevend museum te zijn, is een sterke organisatie achter de schermen van groot belang. Het team gebouwbeheer/technische dienst valt onder de afdeling bedrijfsvoering en beheert de gebouwen, depots, schepen, installaties en werkplekken van Het Scheepvaartmuseum. De scope van de afdeling is breed, van klimaatbeheersing tot de bouwkundige oplevering van tentoonstellingsruimtes. De compacte bezetting en de vele leveranciers zorgen voor een sterke regiefunctie.

Voor de ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen van het museum zoekt de afdeling gebouwbeheer een:

stagiair(e) tijdens ons traject naar een eco-positief museum

wat ga je doen?

Deze stageopdracht is gericht op het verduurzamen van het museum door het coördineren van het certificeringstraject voor het internationaal duurzaamheids-certificaat BREAAM In-use Musea. In 2017 is de eerste stap op weg naar het duurzaamheidscertificaat behaald (onderdeel Asset). In 2020 willen we het volledige certificaat behalen (onderdelen Beheer en Gebruik). We doorlopen dit traject met een intern Green Team en zoeken een stagiair(e) die met ons mee wil varen om al lerend en met vallen en opstaan het traject te doorlopen.

Tijdens dit traject worden alle facetten van de bedrijfsvoering van een museum verkend en krijg je een goed beeld van de (on)mogelijkheden en hobbels voor het verduurzamen van een organisatie. Centraal staan de ontwikkeling van je beroepshouding- en vaardigheden en een brede oriëntatie op de functies binnen een afdeling gebouwbeheer/facilitaire dienst. Naast het verduurzamingsproject word je ook betrokken bij alle facetten van gebouwbeheer, ondersteun je bij de dagelijkse activiteiten op tactisch en operationeel niveau en is er ruimte om te werken aan eigen opdrachten.

wie zoeken wij?

Deze stage is vooral geschikt voor studenten van facilitaire opleidingen (HBO). Je bent ondernemend, zorgvuldig, kan goed samenwerken en bent een kei in plannen, organiseren en voortgangsbewaking.

wat bieden wij?

Een leerzame, afwisselende en uitdagende stageplek binnen één van de mooiste monumentale gebouwen in Amsterdam in een betrokken en gemotiveerd team. Verder bieden wij:

• een stagevergoeding van maximaal €350,- bruto per maand op basis van 36 uur;
  • een stageplek voor minimaal 3 maanden, maar bij voorkeur voor een langere termijn (tot en met 6 maanden);
  • het aantal uren per week is in overleg te bepalen, maar minimaal 28 uur.

reageren

Herken je jezelf in het profiel en ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan zo spoedig mogelijk via onderstaande sollicitatiebutton. De vacature sluit bij voldoende geschikte kandidaten. Voor vragen over de stage kun je contact opnemen met Dorian Duijker (medewerker gebouwbeheer) via tel. (020) 5232212 of via dduijker@hetscheepvaartmuseum.nl. Graag vermelden wij alvast dat de aanvraag van een Verklaring Omtrent Gedrag onderdeel uitmaakt van de selectieprocedure.

Het Scheepvaartmuseum streeft ernaar om met haar personeelsbestand een afspiegeling te zijn van de Nederlandse samenleving. In dat kader hopen wij van harte sollicitaties te ontvangen van kandidaten met diverse culturele achtergronden.