word jij blij van het contact met onze gevers?

Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe water werelden verbindt. Het museum staat bekend als spraakmakend en toonaangevend museum met één van de grootste en meest bijzondere maritieme collecties ter wereld. Dagelijks ontvangen we vele bezoekers, variërend van museumliefhebbers tot dagtoeristen en schoolklassen. Daarnaast is het prachtige gebouw een spectaculaire evenementenlocatie voor congressen, bruiloften en zakelijke events.

De afdeling Development houdt zich binnen Het Scheepvaartmuseum bezig met het onderhouden van warme relaties met particulieren, bedrijven, de loterij en vermogensfondsen. Er worden bij allerlei soorten gevers bijdragen geworven voor de dromen, noden en ambities van het museum. Dit gebeurt in samenwerking met de collega’s en met de besturen van de rechtspersonen die bijdragen aan het succes van het museum.

Om een spraakmakend en toonaangevend museum te zijn, is een sterke organisatie achter de schermen van groot belang. Daarom zoeken wij ter versterking van onze afdeling development een zorgvuldige en enthousiaste:

assistent development (32 uur)

wat ga je doen?

Je verricht diverse werkzaamheden ten behoeve van de afdeling development en de Vereeniging Nederlandsch Historisch Scheepvaart Museum (VNHSM). Je zorgt voor een up-to-date relatiebestand in het CRM systeem en draagt daarnaast zorg voor de bijbehorende facturatie en correspondentie over lidmaatschappen en verlengingen. Je bent onderdeel van het development team, maar werkt ook nauw samen met de afdeling financiën en het secretariaat. En verder:

• verwerk je nieuwe aanmeldingen in de systemen en zorg je voor een warm welkom van de nieuwe gevers;
  • verstuur je mailings en uitnodigingen, registreer je rsvps en zorg je voor een hartelijke ontvangst & begeleiding van onze relaties bij bijeenkomsten;
  • help je mee met de organisatie van activiteiten voor bestaande gevers en prospects in het museum en op externe locaties;
  • verzorg je overzichten inzake de lidmaatschappen ten behoeve van de afdeling,  bestuursvergaderingen en jaarverslagen;
  • ondersteun je het hoofd van de afdeling;
  • doe je research ten behoeve van de afdeling.

wie zoeken wij?

Voor deze functie is het belangrijk dat je zelfstandig kunt werken. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en bent goed in het organiseren van je eigen werk. Je hebt oog voor deadlines en werkt nauwkeurig. Je geniet van ondersteunende en administratieve werkzaamheden en schakelt makkelijk tussen verschillende afdelingen.

Verder:

• heb je een afgeronde relevante opleiding op mbo- of hbo-niveau;
  • heb je minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
  • spreek, lees en schrijf je vloeiend Nederlands en Engels;
  • ben je handig met diverse programma’s, waaronder in ieder geval: Word, Excel, PowerPoint en Mailchimp en heb je ruime ervaring met een CRM systeem;
  • gaat onze voorkeur uit naar een kandidaat die beschikbaar is om op vrijdagen te werken.

wat bieden wij?

Je werkt samen met enthousiaste collega’s die allemaal vanuit hun eigen discipline met passie voor Het Scheepvaartmuseum werken. Het salaris is vastgesteld in schaal 6 en is afhankelijk van opleiding en werkervaring. Het fulltime salaris in deze schaal ligt tussen € 2.258 en € 2.780 bruto per maand. Het dienstverband wordt afgesloten met de Stichting Nederlands Scheepvaartmuseum en de Museum CAO is van toepassing. Daarnaast bieden wij:

• een jaarcontract voor 32 uur per week;
  • deelname aan pensioenregeling en korting op collectieve verzekeringen;
  • 3,4 % eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag;
  • een museumkaart, vrijkaarten voor het museum en korting in het restaurant en winkel;
  • ruimte voor zelfontplooiing en ontwikkeling.

reageren

Herken je jezelf in het profiel en ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 15 oktober 2021 via onderstaande sollicitatiebutton. De gesprekken zullen gehouden worden in de week van 18 oktober 2021.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Boudewijn Koopmans (hoofd Development) tel. 06 - 211 45 323. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met de afdeling HR, tel. (020) 5232 425. Graag vermelden wij alvast dat de aanvraag van een Verklaring Omtrent Gedrag onderdeel uitmaakt van de selectieprocedure.

Het Scheepvaartmuseum onderschrijft de Code Diversiteit en Inclusie. Wij vinden het belangrijk om een zo divers mogelijk medewerkersbestand te hebben en een inclusieve werkomgeving te creëren waar ruimte is voor verschillen. Deze vacature staat open voor iedereen, ook als je nog weinig bekend bent met het werken in een museale omgeving. Wij zoeken actief naar nieuwe collega’s die de diversiteit binnen ons team versterken.

* acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.