Weet jij met creatieve campagnes nieuwe en bestaande doelgroepen aan het museum te binden?

Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe water werelden verbindt. Het museum staat bekend als een spraakmakend en toonaangevend museum met een van de meest bijzondere maritieme collecties ter wereld. Dagelijks ontvangen we veel bezoekers, variërend van museumliefhebbers tot dagtoeristen en schoolklassen. Daarnaast is het prachtige gebouw een mooie evenementenlocatie. Wij vinden het belangrijk om een duurzaam en inclusief museum te zijn en een thuishaven voor een breed publiek.  

Om ervoor te zorgen dat we dit nog beter over het voetlicht brengen én onze marketinginspanningen nog beter meetbaar maken, zoeken wij een creatieve en data gedreven:

Marketeer (36 uur)


Wat ga je doen?

Het team marketing & communicatie bestaat in totaal uit 7 personen en is onderdeel van het cluster programma & publiek. Het team houdt zich bezig met Het Scheepvaartmuseum van nu en de toekomst. Wat moeten we doen om onze bezoekers en andere gasten te blijven bereiken en hoe kunnen we mensen die ons nog niet kennen, enthousiasmeren voor een bezoek? Als marketeer heb jij daarbij een belangrijke rol om Het Scheepvaartmuseum goed in de markt te zetten: als ideaal dagje uit, als leerzame bestemming of als must-visit in Amsterdam. 

Jij weet niet alleen precies aan welke knoppen we kunnen draaien om campagnes succesvol te maken, ook ben jij een kei in het bedenken van creatieve marketingacties of – campagnes, die je uiteraard ook monitort en waar nodig bijstuurt om de resultaten te verbeteren. Je wordt er blij van om het marketingdashboard te beheren en wil bijdragen aan een soepele customer journey voor onze bezoeker of boeker. Je schakelt graag met anderen in de organisatie om resultaten terug te koppelen en om samen op zoek te gaan naar verdere optimalisatiekansen.  

Je werkt nauw samen met je directe collega's (bijv. online, communicatie, PR, sales) en ook breder met onder andere de afdelingen development en finance.  

Verder:  

 • Selecteer, analyseer en rapporteer je marktinformatie op basis van beschikbare data;
 • Ben je verantwoordelijk voor het bedenken, optuigen, analyseren en optimaliseren van campagnes gericht op bijvoorbeeld de buitenlandse toerist of voor de algemene museum branding;
 • Beheer je het marketingdashboard en doe je de maandelijkse terugkoppeling van de resultaten;
 • Breng je de customer journey van bijvoorbeeld een museumbezoeker of een potentiële vriend voor het museum, verder in kaart; 
 • Geef je samen met de andere specialisten in het team marketingcommunicatieplannen vorm en adviseer je over de juiste middelenmix en kpi's;
 • Adviseer je projectteams voor tentoonstellingen over de behaalde resultaten (ook tussentijds);
 • Onderhoud je een professioneel netwerk, waaronder contacten met relevante (media inkoop-)partners.

Wie zoeken wij? 

Voor deze functie zoeken wij een creatieve, resultaatgerichte collega die graag initiatief neemt. Je vindt het leuk om samen te werken en hebt zin om de handen uit de mouwen te steken. Bij deadlines houd jij het hoofd koel en je bent flexibel als zaken anders lopen dan gepland of plannen moeten worden aangepast. 

Verder vragen wij: 

 • Relevante afgeronde opleiding op HBO- of WO-niveau; 
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie of afdeling; 
 • Aantoonbare kennis van en ervaring met het opzetten van succesvolle mixed campagnes (online, outdoor, print, RTV)
 • Bekend met monitoring en analyses van rapportages en het presenteren van conclusies;
 • Ervaring met systemen zoals PowerBI, Ifunds, Coosto en Google Analytics is een pre. 

Wat bieden wij?

Jouw werkplek bevindt zich in één van de mooiste musea van Amsterdam. Je komt terecht in een zelfstandige functie binnen een leuk, gemotiveerd en creatief team. Verder bieden wij:  

 • Een jaarcontract, met uitzicht op verlenging, voor 36 uur per week;  
 • Het salaris is afhankelijk van opleiding en werkervaring en ligt tussen € 2.940,- en €4.196,-. op basis van een fulltime dienstverband. Het dienstverband wordt afgesloten met de Stichting Nederlands Scheepvaartmuseum Amsterdam. De Museum CAO is van toepassing;  
 • 8% vakantietoeslag en 3,4% eindejaarsuitkering;   
 • Deelname aan pensioenregeling en korting op collectieve verzekeringen;   
 • Ruimte voor ontplooiing en ontwikkeling;   
 • Een museumkaart, vrijkaarten voor het museum en korting in het restaurant en winkel.

Reageren

Herken je jezelf in het profiel en ben je enthousiast over de functie? Solliciteer dan zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 1 september via onderstaande sollicitatiebutton. De gesprekken vinden plaats in september. Voldoe je niet aan alle voorwaarden, maar denk je dat deze functie wél bij je past? Reageer dan zeker.  

Bij vragen over de inhoud van de vacature kun je contact opnemen met Marleen Smit (hoofd marketing & communicatie) via msmit@hetscheepvaartmuseum.nl (vanaf 12 augustus weer bereikbaar). Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met de afdeling HR, tel. (020) 52 32 425. Graag vermelden wij alvast dat de aanvraag van een Verklaring Omtrent Gedrag onderdeel uitmaakt van de selectieprocedure.  

Het Scheepvaartmuseum onderschrijft de Code Diversiteit en Inclusie. Wij vinden het belangrijk om een divers medewerkersbestand te hebben en een inclusieve werkomgeving te creëren waar ruimte is voor verschillen. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar iemand die de diversiteit binnen het team versterkt.   

 * Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.