Navigeer jij met onze opdrachtgevers naar het perfecte evenement?

Het Scheepvaartmuseum is naast toonaangevend maritiem museum ook een geweldige locatie voor de meest uiteenlopende evenementen. Diners onder de sterrenhemel van het Open Plein, (inter)nationale congressen en seminars, recepties, scheepsdopen of trouwerijen met uitzicht op het VOC-schip, het kan allemaal. 

Voor de afdeling evenementen staat gastvrijheid centraal in het gehele traject rondom evenementen, van de aanvraag tot de factuur. De accountmanagers adviseren onze opdrachtgevers over de mooiste invulling van hun evenement en staan hen bij in het gehele traject. Help jij ons mee de verwachtingen van onze gasten te overtreffen in een bijzondere museumomgeving?

Ter versterking van de afdeling evenementen in het museum zoeken wij een:

Accountmanager evenementen (32-38 uur)


Wat ga je doen?

Als accountmanager fungeer je als visitekaartje van het museum en ben je verantwoordelijk voor de verhuur van de evenementruimtes en alle bijbehorende aspecten. Je richt je daarbij op het volledige verkoopproces: het aannemen van de boeking, het invullen van de wensen, het besluitproces, de overdracht naar de operationele afdelingen tot aan de facturatie en aftersales.

Verder:

 • zorg je voor uitstekend relatiebeheer: extern met opdrachtgevers, relaties en stakeholders, intern met collega’s in het museum. Je stemt je werkzaamheden nauw af met de verschillende operationele afdelingen;
 • ben je medeverantwoordelijk voor het behalen van de gebudgetteerde omzet uit de evenementen;
 • voorzie je je leidinggevende van terugkoppeling over trends, prijzen en andere relevante ontwikkelingen in de markt;
 • draag je bij aan de effectiviteit en efficiëntie van de operationele processen op de afdeling.

Wie zoeken wij?

Je bent een creatief en commercieel talent dat in staat is om de klantwensen optimaal te vertalen in unieke evenementen. Je bent makkelijk in de omgang en weet je benaderingswijze zonder moeite af te stemmen op de verschillende doelgroepen en segmenten. Daarnaast ben je representatief, enthousiast, kun je snel schakelen en prioriteiten stellen onder tijdsdruk.  

Verder:

 • heb je een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur op het gebied van: hotelmanagement, vrijetijdsmanagement of eventmanagement;
 • heb je tenminste één jaar relevante werkervaring als accountmanager; 
 • je wordt enthousiast van het adviseren over trouwmogelijkheden in het museum;
 • spreek, lees en schrijf je vloeiend Nederlands en Engels, bij voorkeur ook andere talen; 
 • affiniteit met beheer van sociale media is een pré.

Wat bieden wij?

Je werkt samen met enthousiaste collega’s die allemaal vanuit hun eigen discipline met passie voor Het Scheepvaartmuseum werken. Je komt terecht in een ambitieus en betrokken team en dat alles op deze prachtige plek in Amsterdam.  

 • het salaris is afhankelijk van opleiding en werkervaring en ligt tussen de €2.480,82 en €3.407,64 per maand op basis van een fulltime dienstverband. Het dienstverband wordt afgesloten met Het Scheepvaartmuseum Enterprise B.V. en de cao voor het horeca- en aanverwante bedrijf is van toepassing;
 • een jaarcontract voor 32 of 38 uur per week;
 • deelname aan pensioenregeling en korting op collectieve verzekeringen;
 • 3,4 % eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag;
 • een museumkaart, vrijkaarten voor het museum en korting in het restaurant en winkel;
 • ruimte voor zelfontplooiing (interne trainingen) en ontwikkeling.

Reageren

Heb je belangstelling voor deze functie en voldoe je aan het profiel? Solliciteer dan zo spoedig mogelijk, via onderstaande sollicitatielink. De procedure sluit bij voldoende geschikte reacties.
Voor meer informatie over de inhoud van deze vacature kun je contact opnemen met Sophia Velthoven (accountmanager evenementen), tel. (020) 523 22 45. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met de afdeling HR, tel. (020) 523 24 25. Graag vermelden wij alvast dat de aanvraag van een Verklaring Omtrent Gedrag onderdeel uitmaakt van de selectieprocedure.

Het Scheepvaartmuseum onderschrijft de Code Diversiteit en Inclusie. Wij vinden het belangrijk om een divers medewerkersbestand te hebben en een inclusieve werkomgeving te creëren waar ruimte is voor verschillen. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar iemand die de diversiteit binnen het team versterkt.

* acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.