Kom jij aan boord bij ons team Marketing & Communicatie? Voel jij je online helemaal thuis, heb je een passie voor marketing & communicatie en lijkt het je leuk om te ondersteunen bij (digital) marketing- en communicatie campagnes? Dan is dit jouw stage! Vanaf februari 2024.

Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe water werelden verbindt. Het museum staat bekend als spraakmakend en toonaangevend museum met één van de grootste en meest bijzondere maritieme collecties ter wereld. Dagelijks ontvangen we vele bezoekers, variërend van museumliefhebbers tot dagtoeristen en schoolklassen. Daarnaast is het prachtige gebouw een spectaculaire evenementenlocatie voor congressen, bruiloften en zakelijke events. Wij bieden een stageplaats aan op onze afdeling Marketing & Communicatie voor een:

Stagiair online marketing & -communicatie 

(32-40 uur vanaf februari 2024) 

Wat ga je doen? 

Tijdens deze stage krijg je de kans alles te leren over de wereld van online marketing en communicatie in de museale sector. Je werkzaamheden variëren van het mee-bedenken van creatieve (online) campagnes tot aan het onderhouden van de content van de website in CMS (NL en EN) en het ontwikkelen en onderhouden van tekst/beeld voor onze social media kanalen en nieuwsbrieven.

Daarnaast onderzoek jij welke mogelijkheden er voor Het Scheepvaartmuseum nog zijn op het gebied van online. Je komt met creatieve ideeën hierover en werkt deze uit. Ook ondersteun je het marketing & communicatie team door middel van aanleveren van informatie voor persactiviteiten, begeleid je foto- en filmshoots en draai je mee in projectteams. Ook ondersteun je bij publieksactiviteiten zoals de Museumnacht, de Uitmarkt en vakantieprogrammeringen. Kortom, een stage die veel variatie biedt en die je een perfecte inkijk geeft in het reilen en zeilen van een marketingcommunicatie afdeling in een groot museum! 

Wie zoeken wij? 

Jij voelt je helemaal thuis in de digital wereld en de wereld van marketing en communicatie spreekt je zeer aan. Met jouw vlotte pen en gevoel voor humor weet jij rake teksten te schrijven voor onze website en onze social media kanalen. Je hebt affiniteit met de museale wereld en bent enthousiast, initiatiefrijk en pro-actief. Daarnaast: 

  • volg je een hbo- of universitaire opleiding in de richting marketing/communicatie; 
  • heb je uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden in het Nederlands en Engels en je weet (per kanaal) de juiste tone-of-voice te hanteren; 
  • heb je ervaring/kennis met Word en Excel (ervaring met PhotoShop en/of Indesign is een pré). 

Wat bieden wij? 

Het Scheepvaartmuseum biedt een stage voor 32-40 uur met afwisselende werkzaamheden. Er is veel ruimte voor eigen initiatief, creatieve ideeën en de door jou gewenste ontwikkeling op (alle) aspecten van online marketing en communicatie. De stagevergoeding bedraagt € 400,- bruto op basis van 36 uur. Als stagiair(e) online marketing en  communicatie krijg je directe begeleiding van de Online Coördinator. De precieze invulling van je taken stellen we graag in overleg vast. 

Reageren 

Ben je helemaal enthousiast geworden en herken jij jezelf in het profiel? Solliciteer (met een motivatiebrief en een cv) dan zo spoedig mogelijk via deze button:

Voor vragen over de stage kun je contact opnemen met Marleen Smit (Hoofd Marketing & Communicatie) via webredactie@hetscheepvaartmuseum.nl

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met de afdeling HR, tel. (020) 5232 425. Graag vermelden wij alvast dat de aanvraag van een Verklaring Omtrent Gedrag onderdeel uitmaakt van de selectieprocedure. 

Het Scheepvaartmuseum onderschrijft de Code Diversiteit en Inclusie. Wij vinden het belangrijk om een divers medewerkersbestand te hebben en een inclusieve werkomgeving te creëren waar ruimte is voor verschillen. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar iemand die de diversiteit binnen het team versterkt.  

* acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.