Zorg jij voor gastvrijheid van topniveau op een uitzonderlijke locatie? 

Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe water werelden verbindt. Het museum staat bekend als een spraakmakend en toonaangevend museum met één van de meest bijzondere maritieme collecties ter wereld. Met onze programmering richten we ons tot een breed publiek: van museumliefhebbers tot dagtoeristen en schoolklassen. Daarnaast is het prachtige gebouw een spectaculaire evenementenlocatie voor congressen, bruiloften en zakelijke events. 

De afdeling Operations is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de gastgerichte afdelingen binnen het museum. Onder deze afdelingen vallen de bezoekersontvangst, het café-restaurant en de museumwinkel. Ter versterking van het Operations-team zijn we op zoek naar een:

Supervisor Operations (38 uur)


Wat ga je doen?

Als Supervisor Operations houd je de kwaliteit en de service van het café-restaurant en 
evenementen, de front office en de winkel op hoog niveau en vervult hierin een voorbeeldrol. Zo 
geef je leiding aan medewerkers van het team Operations, coördineer je de taakverdeling en 
uitvoering van de werkzaamheden en werk je mee op de werkvloer tijdens piekmomenten. Je 
bent altijd betrokken en op de hoogte van de dagelijkse gang van zaken op de vloer. In 
roosterdienst vervul je de rol van Manager on Duty. Daarnaast: 

 • Je maakt roosters en zorgt voor een efficiënte inzet van uren; 
 • Je doet bestellingen en houdt je bezig met voorraadbeheer. Je verzorgt de dagopening en -afsluiting en administratieve controle; 
 • Je houdt functionerings- en beoordelingsgesprekken. Je besteedt aandacht aan de motivatie en ontwikkeling van de medewerkers; 
 • Je werkt mee aan een goede samenwerking en samenhang tussen de gastgerichte afdelingen; 
 • Je draagt bij aan het behalen van de commerciële doelstellingen van de afdelingen en de organisatie. 
 • Je denkt actief mee over verbeteringen binnen de afdeling; 
 • Je assisteert indien nodig bij evenementen die in de avond plaatsvinden. 


Wie zoeken wij?

In deze functie schakel je veel tussen verschillende werkzaamheden. Het is daarom belangrijk dat je flexibel bent, nauwkeurig en onder werkdruk de juiste prioriteiten weet te stellen. Je bent gastgericht en snapt hoe je medewerkers kunt motiveren en inspireren. Houd er rekening mee dat je in deze functie minimaal één weekenddag per week werkt. Verder: 

 • Je hebt een afgeronde relevante opleiding op mbo- of hbo-niveau; 
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in de horeca of leisure. Je hebt 2 jaar of langer leidinggevende ervaring; 
 • Je spreekt, leest en schrijft vloeiend Nederlands en Engels, bij voorkeur ook andere talen.

Wat bieden wij?

Jouw werkplek bevindt zich in één van de mooiste musea van Amsterdam. Je komt terecht in een zelfstandige functie binnen een betrokken, gemotiveerd en creatief team. Verder bieden wij: 

 • Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en valt in schaal 7(min. € 2.530,44 tot max. € 3.112,12). Het dienstverband wordt afgesloten met Het Scheepvaartmuseum Enterprise. B.V. De horeca CAO is van toepassing; 
 • Een (jaar)contract voor 38 uur per week met intentie tot verlenging; 
 • Deelname aan pensioenregeling (vanaf 21 jaar) en korting op collectieve verzekeringen; 
 • 3,4% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag; 
 • Een museumkaart, vrijkaarten voor het museum en korting op activiteiten via bijvoorbeeld de Club van Elf. 

Reageren

Herken je jezelf in het bovenstaande profiel en ben je enthousiast geworden? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw sollicitatie! Solliciteer dan zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk zondag 4 december 2022 via onderstaande sollicitatiebutton. 

Voor meer informatie over de inhoud van deze vacature kun je contact opnemen met Barry Manus van der Jagt (senior supervisor operations) via 020 5232 219. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met de afdeling HR, tel. (020) 52 32 425. Graag vermelden wij alvast dat de aanvraag van een Verklaring Omtrent Gedrag onderdeel uitmaakt van de selectieprocedure.

Het Scheepvaartmuseum onderschrijft de Code Diversiteit en Inclusie. Wij vinden het belangrijk om een divers medewerkersbestand te hebben en een inclusieve werkomgeving te creëren waar ruimte is voor verschillen. Wij zoeken actief naar collega’s die de diversiteit van onze teams versterken en hopen ook voor deze functie van harte sollicitaties te ontvangen van veel verschillende soorten kandidaten. Deze vacature staat open voor iedereen, ook voor kandidaten van buiten de culturele sector.

* Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.