Breng jij extra wind in de zeilen van onze afdeling gebouwbeheer? 

Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe water werelden verbindt. Het museum staat bekend als spraakmakend en toonaangevend museum met één van de grootste en meest bijzondere maritieme collecties ter wereld. Met onze programmering richten we ons tot een breed publiek: van museumliefhebbers tot dagtoeristen en schoolklassen. Daarnaast is het prachtige gebouw een spectaculaire evenementenlocatie voor congressen, bruiloften en zakelijke events.

De afdeling gebouwbeheer valt onder het cluster Bedrijfsvoering en is samen met de technische dienst verantwoordelijk voor het onderhoud, het beheer en de technische aspecten van alle gebouwen, schepen en de werkomgeving.

Voor het realiseren van de ambitieuze doelstellingen van de afdeling zoekt Het Scheepvaartmuseum een servicegerichte en enthousiaste:

Medewerker gebouwbeheer (32-36 uur)


Wat ga je doen?

Als medewerker gebouwbeheer bij Het Scheepvaartmuseum ondersteun je de gebouwbeheerder bij het integraal organiseren, plannen en beheren van het onderhoud van de gebouwen, installaties en museumschepen. Zo ben je verantwoordelijk voor het coördineren en aansturen van (onderhouds)werkzaamheden en zie je toe op de werkkwaliteit en serviceverlening binnen de gestelde tijdsplanning door leveranciers. Daarnaast houd je je bezig met de coördinatie en de uitvoering van diverse (verbeter- en verduurzamings)projecten voor het cluster Bedrijfsvoering. Tot slot draag je zorg voor het beheer en de uitvoering van het inkoopbeleid binnen de afdeling. Van het verrichten van verkennend marktonderzoek en uitvoeren van benchmarks tot het voorbereiden en ondersteunen bij (Europese) aanbestedingen. 

Onder jouw belangrijkste dagelijkse taken en verantwoordelijkheden vallen onder meer:

 • Verzorgen van communicatie met in- en externe betrokkenen;
 • Onderhouden van contacten met aannemers en installateurs;
 • Signaleren en rapporteren van knelpunten in werkprocessen en schrijven van verbetervoorstellen;
 • Toezicht houden op de voortgang, continuïteit en kwaliteit van lopende projecten;
 • Bijhouden van geplande onderhoudswerkzaamheden in een geautomatiseerd systeem;
 • Het beheren van de afdelingsadministratie, gebouwbeheerdossiers en archieven;
 • Organiseren, voorbereiden en notuleren van diverse overleggen;
 • Zorgdragen voor de administratieve verwerking van storingsmeldingen en het opstellen van overzichten van veelvoorkomende meldingen;
 • Functioneel beheer van relevante facilitaire management informatie systemen (FMIS).

Wie zoeken wij?

Je bent een kei in plannen en organiseren en weet ook in hectische tijden goed het overzicht te bewaren. Je bent gastgericht en vindt het leuk om samen te werken met anderen, zowel intern met collega’s als met externe partijen. Verder vragen wij:

 • Een afgeronde relevante (facilitaire) opleiding (bij voorkeur met specialisatie gebouwbeheer) op MBO-/HBO-niveau en/of ervaringen in werkvoorbereiding en coördinatie in een technische omgeving;
 • 2-4 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Cijfermatig sterk;
 • Kennis van FMIS en/of gebouwbeheersystemen;
 • Ervaring met duurzaamheidsprojecten, zoals haalbaarheidsonderzoeken, duurzaamheidscampagnes en certificeringstrajecten is een pré;
 • Ervaring met projectmatig werken;
 • Vertrouwd met het administratieve beheer van meerjaren onderhoudsplannen.

Wat bieden wij?

Je werkt samen met enthousiaste collega’s die allemaal vanuit hun eigen discipline met passie voor Het Scheepvaartmuseum werken. Het salaris is vastgesteld in schaal 7 en is afhankelijk van opleiding en werkervaring. Het fulltime salaris in deze schaal ligt tussen €2.547,- en €3.189,- bruto per maand. Het dienstverband wordt afgesloten met de Stichting Nederlands Scheepvaartmuseum en de Museum CAO is van toepassing. Daarnaast bieden wij:

 • Een jaarcontract voor 32-36 uur per week met intentie tot verlenging;
 • Deelname aan pensioenregeling en korting op collectieve aanvullende verzekeringen;
 • 3,4 % eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag;
 • Een museumkaart, vrijkaarten voor het museum en korting op activiteiten via bijvoorbeeld de Club van Elf;
 • Ruimte voor zelfontplooiing en ontwikkeling.

Reageren

Herken je jezelf in het profiel en ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk zondag 12 februari 2023 via onderstaande sollicitatiebutton Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Gerald Hubers, gebouwbeheerder, via ghubers@hetscheepvaartmuseum.nl of (020) 5232 241.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met de afdeling HR, tel. (020) 5232 425. Graag vermelden wij alvast dat de aanvraag van een Verklaring Omtrent Gedrag onderdeel uitmaakt van de selectieprocedure. 

Het Scheepvaartmuseum onderschrijft de Code Diversiteit en Inclusie. Wij vinden het belangrijk om een divers medewerkersbestand te hebben en een inclusieve werkomgeving te creëren waar ruimte is voor verschillen. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar iemand die de diversiteit binnen het team versterkt.

* Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.