Breng jij extra wind in de zeilen van onze ICT-afdeling?  

Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe water werelden verbindt. Het museum staat bekend als spraakmakend en toonaangevend museum met één van de grootste en meest bijzondere maritieme collecties ter wereld. Met onze programmering richten we ons tot een breed publiek: van museumliefhebbers tot dagtoeristen en schoolklassen. Daarnaast is het prachtige gebouw een spectaculaire evenementenlocatie voor congressen, bruiloften en zakelijke events.

De afdeling ICT bestaat uit een coördinator ICT en een systeembeheerder. Samen zorgen zij voor het optimaal inrichten, beheren, onderhouden en ontwikkelen van de ICT-infrastructuur, zoals systemen, applicaties, koppelingen, en storage (e-depot). Daarnaast zorgt de afdeling voor de ondersteuning van de gebruikers en de begeleiding van afdelingen bij de selectie en implementatie van ICT-oplossingen.

Voor het realiseren van de ambitieuze doelstellingen van de afdeling zoekt Het Scheepvaartmuseum een servicegerichte en enthousiaste:

Senior systeembeheerder ICT (36 uur)


Wat ga je doen?

Als senior systeembeheerder ICT bij Het Scheepvaartmuseum ben je verantwoordelijk voor het beschikbaar en operationeel houden van het netwerk, de systemen en applicaties, en het ondersteunen en adviseren van gebruikers. Daarnaast heb je een belangrijke rol bij de transitie naar Cloudtoepassingen. Onder jouw belangrijkste taken en verantwoordelijkheden vallen: 

 • Dagelijks beheer van de ICT-infrastructuur (servers, applicaties, netwerk, etc.);
 • Zorgdragen voor een goede beveiliging van het netwerk en de systemen;
 • Begeleiden van reparatie-, installatie- en/of aanpassingswerkzaamheden door leveranciers;
 • Bijhouden van netwerk- en systeemdocumentatie, het licentieoverzicht, de infrastructuurtekeningen en andere relevante documentatie;
 • Technisch beheer van de Digitale Infrastructuur Collecties (storage / e-depot);
 • Beheren van de online telefooncentrale en MDM voor de mobiele devices;
 • Ondersteuning en advisering van gebruikers.

Wie zoeken wij?

Naast dat je vakinhoudelijk een echte expert bent, ben je communicatief sterk. Je bent servicegericht en vindt het leuk om collega’s te helpen met gebruikersvragen. Verder ben je stressbestendig en kun je goed prioriteiten stellen. Je houdt van een uitdaging en schakelt makkelijk tussen verschillende afdelingen. Je bent gericht op samenwerking. Verder vragen wij:

 • Een afgeronde relevante opleiding op hbo-niveau;
 • Minimaal 3-5 jaar relevante werkervaring;
 • Kennis van het beheer van MS 365:
  o    Azure AD
  o    Teams
  o    MS MDM
  o    Apps virtualisatie
  o    SharePoint
  o    MS Dynamics
  o    Microsoft-netwerken en Active Directory
  o    Microsoft Exchange online
  o    SQL serveromgeving, ITIL Virtual Server omgevingen (VMware)
 • Aantoonbare kennis van binnen de organisatie gebruikte netwerk- en kantoorsoftware:
  o    besturingsystemen: Microsoft Windows Servers, Windows 10, ESX VMware infrastructure, Storage systemen
 • Telefonische bereikbaarheid bij (ernstige) storingen en/of calamiteiten;
 • Vloeiend Nederlands en basisniveau Engels;
 • Affiniteit met de culturele sector is een pré.

Wat bieden wij?

Je komt te werken op een prachtige locatie in een historisch pand, met enthousiaste collega’s die allemaal vanuit hun eigen discipline met passie voor Het Scheepvaartmuseum werken. 

Het salaris is vastgesteld in schaal 10 en is afhankelijk van opleiding en werkervaring. Het fulltime salaris in deze schaal ligt tussen € 3.208,- en  € 4.196,- bruto per maand. Het dienstverband wordt afgesloten met de Stichting Nederlands Scheepvaartmuseum en de Museum CAO is van toepassing. Daarnaast bieden wij:

 • Een jaarcontract voor 36 uur per week met intentie tot verlening;
 • Deelname aan pensioenregeling en korting op collectieve aanvullende verzekeringen;
 • 3,4 % eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag;
 • Beschikking over een smartphone en laptop van het museum;
 • Een museumkaart, vrijkaarten voor het museum en korting op activiteiten via bijvoorbeeld de Club van Elf;
 • Voordelig sporten bij een sportschool bij jou in de buurt via Bedrijfsfitness
 • Ruimte voor zelfontplooiing en ontwikkeling.

Reageren

Herken je jezelf in het profiel en ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan zo spoedig mogelijk via onderstaande sollicitatiebutton. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Sohrab Ghaderi Coördinator ICT, via sghaderi@hetscheepvaartmuseum.nl of 06-40694543. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met de afdeling HR, tel. (020) 5232 425. Graag vermelden wij alvast dat de aanvraag van een Verklaring Omtrent Gedrag onderdeel uitmaakt van de selectieprocedure. 

Het Scheepvaartmuseum onderschrijft de Code Diversiteit en Inclusie. Wij vinden het belangrijk om een divers medewerkersbestand te hebben en een inclusieve werkomgeving te creëren waar ruimte is voor verschillen. Wij zoeken actief naar collega’s die de diversiteit van onze teams versterken en hopen ook voor deze functie van harte sollicitaties te ontvangen van veel verschillende soorten kandidaten. Deze vacature staat open voor iedereen, ook voor kandidaten van buiten de culturele sector.

* Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.