Help jij onze bezoekers soepel door het museum te navigeren? 

Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe water werelden verbindt. Het museum staat bekend als een spraakmakend en toonaangevend museum met een van de meest bijzondere maritieme collecties ter wereld en is er trots op tot Museum van het Jaar 2022 te zijn uitgeroepen. Dagelijks ontvangen we veel bezoekers, variërend van museumliefhebbers tot dagtoeristen en schoolklassen. Daarnaast is het prachtige gebouw een mooie evenementenlocatie.

Voor het bedrijfsbureau zoekt Het Scheepvaartmuseum vanaf februari 2024 een:

Stagiaire bedrijfsbureau


Wat ga je doen?

Hoe zorg je ervoor dat bezoekers goed hun weg kunnen vinden naar het VOC-schip, de wc’s en de kluisjes en dat ze weten wat er allemaal te zien en te doen is in het museum? Tijdens deze afstudeerstage ga je onderzoek doen naar de wayfinding in het museum en hoe deze verbeterd kan worden. Denk hierbij aan de interne routing, bewegwijzering en toegankelijkheid van het museum. 

Om een goede wayfinding strategie te ontwikkelen die bezoekers helpt om soepel hun weg door het museum te vinden, is het noodzakelijk om te begrijpen hoe zij zich oriënteren in het museum. Immers als de wayfinding soepel verloopt, voelen bezoekers zich welkom en dat is essentieel voor een geslaagd museumbezoek. In 2024 willen we onze wayfinding daarom verder verbeteren. 

Voor deze stage-opdracht ga jij onderzoek doen naar de huidige- en gewenste situatie als het gaat om een effectieve wayfinding, en lever je een concreet plan van aanpak op waar het museum zelf mee aan de slag kan. 

Tijdens deze onderzoeksstage kom je in aanraking met alle facetten en functies binnen de bedrijfsvoering van het museum en krijg je een goed beeld van de (on)mogelijkheden die dit met zich mee brengt.

Wie zoeken wij?

Deze afstudeerstage is vooral geschikt voor studenten van facilitaire opleidingen (HBO). Je bent ondernemend, zorgvuldig, kan goed samenwerken en bent een kei in plannen, organiseren en voortgangsbewaking. 

Wat bieden wij?

Een leerzame, afwisselende en uitdagende stageplek binnen één van de mooiste monumentale gebouwen in Amsterdam in een betrokken en gemotiveerd team. Verder bieden wij: 

  • Een stagevergoeding van maximaal € 450,- op basis van 36 uur;

  • Een stageplek voor 3-6 maanden; 

  • Persoonlijke begeleiding;

  • Het aantal uren per week is in overleg te bepalen; 

  • Gratis fruit op het werk;

  • Een museumkaart, vrijkaarten voor het museum en korting op dagattracties via de Club van Elf.

Reageren

Herken je jezelf in het profiel en ben je enthousiast over deze opdracht? Solliciteer dan uiterlijk 1 december 2023 via onderstaande sollicitatiebutton.  

Voor vragen over de inhoud van de stage-opdracht kun je contact opnemen met Dorian Duijker, projectleider bedrijfsvoering, via dduijker@hetscheepvaartmuseum.nl of via 020-5232212. Graag vermelden wij alvast dat de aanvraag van een Verklaring Omtrent Gedrag onderdeel uitmaakt van de selectieprocedure. 

Het Scheepvaartmuseum wil een veilige thuishaven zijn voor iedereen. Een inclusieve werkomgeving, waar ruimte is voor verschillen, waar je je veilig voelt en waar je jezelf kunt zijn. Bij ons ontmoet je collega’s met diverse achtergronden en meer uiteenlopende expertises dan je denkt. Van vakkundige conservatoren tot commerciële marketeers en bevlogen eventmanagers. Allemaal verbonden door het water. En door nieuwsgierigheid. In de wereld, en naar elkaar. Dus ook jij bent welkom in onze thuishaven. 

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.