Wil jij jouw financiële kennis in de praktijk brengen in de culturele sector? 

Het Scheepvaartmuseum staat bekend als spraakmakend en toonaangevend museum met één van de meest bijzondere maritieme collecties ter wereld. Dagelijks ontvangen we vele bezoekers, variërend van museumliefhebbers tot dagtoeristen en schoolklassen. Daarnaast is het prachtige gebouw een spectaculaire evenementenlocatie voor congressen, bruiloften en zakelijke events. 

De afdeling financiën heeft een sleutelrol in het beheer van de financiële resultaten en de financiële positie van het museum en gelieerde organisaties. Het team bestaat uit vijf collega’s, die gezamenlijk zorgdragen voor de verwerking en verantwoording van de financiële gegevens van het museum en de gelieerde organisaties. Daarnaast ondersteunen zij de algemeen directeur en het managementteam met managementrapportages die inzicht geven in de bedrijfsmatige en strategische vraagstukken.  

Ter versterking van het financiële team is Het Scheepvaartmuseum vanaf maart 2024 op zoek naar een enthousiaste: 

Stagiaire financiën (24-32 uur) 
 

Wat ga je doen?

Als stagiaire bij financiën krijg je de kans om praktijkervaring op te doen binnen een dynamische en culturele omgeving. Je zal ondersteuning bieden bij verschillende financiële taken, zoals het verwerken van inkomende en uitgaande facturen, het assisteren bij budgetbewaking en het voorbereiden van financiële rapportages. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om mee te werken aan projecten die verband houden met de financiële administratie van het museum. 

Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: 

 • Assisteren bij de financiële administratie, inclusief het verwerken van inkomende en uitgaande facturen; 
 • Ondersteunen bij budgetbewaking en het beheren van financiële middelen voor verschillende projecten; 
 • Projectmanagement voor het verbeteren van financiële rapportages, met een focus op helderheid en nauwkeurigheid; 
 • Monitoren en meten van duurzaamheidsresultaten bij diverse afdelingen binnen de organisatie. 

Wie zoeken wij?

De stagiaire die wij zoeken kan goed zelfstandig werken en heeft een proactieve houding.

Verder: 

 • Volg je een relevante financiële opleiding; 
 • Heb je interesse in zowel financiële processen als cultureel erfgoed; 
 • Beschik je over goede communicatieve vaardigheden en ga je nauwkeurig te werk. 

Wat bieden wij?

Een afwisselende en uitdagende stageplek binnen één van de mooiste monumentale gebouwen in Amsterdam in een betrokken en gemotiveerd team. Verder bieden wij: 

 • De mogelijkheid om praktijkervaring op te doen en je financiële kennis toe te passen. 
 • Een stagevergoeding van maximaal € 450,- op basis van 36 uur;  
 • Begeleiding door ervaren professionals binnen het vakgebied; 
 • Een dynamische werkomgeving met ruimte voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling; 
 • Gratis fruit op het werk; 
 • Een museumkaart, vrijkaarten voor het museum en korting op activiteiten via bijvoorbeeld de Club van Elf. 

Reageren

Herken je jezelf in het profiel en ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 10 maart via onderstaande sollicitatiebutton. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Wijnand Mirandolle, hoofd financiën & bedrijfsvoering, via wmirandolle@hetscheepvaartmuseum.nl. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met de afdeling HR, tel. (020) 5232 425. Graag vermelden wij alvast dat de aanvraag van een Verklaring Omtrent Gedrag onderdeel uitmaakt van de selectieprocedure.  

Het Scheepvaartmuseum wil een veilige thuishaven zijn voor iedereen. Een inclusieve werkomgeving, waar ruimte is voor verschillen, waar je je veilig voelt en waar je jezelf kunt zijn. Bij ons ontmoet je collega’s met diverse achtergronden en meer uiteenlopende expertises dan je denkt. Van vakkundige conservatoren tot commerciële marketeers en bevlogen eventmanagers. Allemaal verbonden door het water. En door nieuwsgierigheid. In de wereld, en naar elkaar. Dus ook jij bent welkom in onze thuishaven. 

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.