speciale activiteiten

Kom je met een groep naar Het Scheepvaartmuseum, denk dan eens aan een rondleiding. Dat maakt je bezoek nog veel leuker. En je kunt bij ons ook je verjaardag vieren!

 
 

wat doen we voor scholen?

 
 
 
 
 
 
 

rondleidingen


Leer Het Scheepvaartmuseum beter kennen en laat u meenemen in de verhalen van de maritieme geschiedenis. Een rondleiding door een van onze enthousiaste gidsen geeft het bezoek verdieping. Het Scheepvaartmuseum biedt rondleidingen voor alle leeftijden.


 • Kosten
 • 15,00 euro | volwassenen vanaf 18 jaar
 • 7,50 euro | kinderen van 5 t/m 17 jaar
 • Groepen vanaf 15 personen: 12,00 euro entree per volwassene en 6,00 euro entree per kind
 • Een museumkaart geeft vrij toegang tot het museum
 • 75,00 euro per museumgids, per uur, per 15 deelnemers

 • Neem voor meer informatie of advies contact op met onze afdeling Events: (020) 52 32 203. Of stuur ons een e-mail. We ontvangen de aanvraag graag zo spoedig mogelijk, uiterlijk 2 weken voor het museumbezoek.


  Voor educatiegroepen gelden andere tarieven, kijk hier voor meer informatie. Neem voor meer informatie of advies contact op met onze afdeling Educatie: (020) 52 32 300, bereikbaar op maandag t/m donderdag tussen 13.00 en 17.00 uur. Of stuur een e-mail. Ook kan de reservering online worden gemaakt. We ontvangen de aanvraag graag zo spoedig mogelijk, uiterlijk 2 weken voor het museumbezoek.


  Groepen kunnen kiezen uit verschillende rondleidingen:


  michiel de ruyter

  T/m 30 juni bieden wij verschillende soorten rondleidingen aan die in het teken staan van Michiel de Ruyter. Zoals de Michiel de Ruyter Grand Tour of een familierondleiding.

 • Bekijk hier het overzicht.
 • De Michiel de Ruyter Grand Tour is ook los te boeken. Reservering kun je maken via bovenstaand telefoonnummer.


  grand tour

  Een Grand Tour leidt je langs de thematentoonstellingen, de objecttentoonstellingen en de mooiste stukken van ons onderkomen, 's Lands Zeemagazijn.


  topstukken

  Hoor de verhalen achter de mooiste objecten van Het Scheepvaartmuseum in een rondgang langs verschillende tentoonstellingen.


  voc-schip amsterdam

  Kom aan boord van het VOC-schip Amsterdam! Neem een kijkje in de schippershut, de keuken en de ruimtes voor de bemanning. Ontdek hoe de zeelieden leefden en werkten in de Gouden Eeuw. Waar moest je slapen? Wat kreeg je te eten? En wat gebeurde er met mensen die ziek werden of zich niet aan de regels hielden?


  het verhaal van de walvis

  Is het een monster, een lekker stuk vlees of een dier dat we moeten beschermen? In een levensgrote walvis ontdek je hoe een walvis ruikt, hoor je zijn hartslag en voel je zijn huid. Door deze fascinerende expositie over de walvisvaart kijk je zeker met andere ogen naar dit slimme zoogdier.


  zie je in de gouden eeuw

  Mensen uit de Gouden Eeuw vertellen hun verhaal, zoals een visser, een kaartenmaker en de vrouw van een kapitein. Het is een tijd van macht en rijkdom, maar ook van uitbuiting en slavernij. En één ding is zeker: zonder de zee en de scheepvaart had Nederland geen Gouden Eeuw gekend.


  haven 24/7

  De haven van Amsterdam is de nummer 4 van Europa en verbindt ons met de rest van de wereld. Aan de hand van een 20 meter lange maquette ontdek je hoe de haven werkt en wie er werken. Je maakt een virtuele tour boven het havengebied en komt erachter hoeveel we zelf dagelijks met de haven te maken hebben.


  de schilderijen

  Hoe leg je een belangrijke gebeurtenis zoals een zeeslag vast? Vanaf de 17e eeuw wisten schilders daar wel raad mee. Met verf en penseel schilderden ze schepen, zeeën en havens. Deze expositie dompelt u onder in vier eeuwen zeeschilderkunst.


  gebouw

  In een rondleiding door het gebouw en langs enkele objecttentoonstellingen hoor je alles over het prachtige Gouden Eeuw-gebouw waarin Het Scheepvaartmuseum is gevestigd. Hoe werd het gebouw vroeger gebruikt? Wat is er door de eeuwen heen gebeurd? Hoe is de restauratie aangepakt?

  kinderfeestjes


  Wist je dat Het Scheepvaartmuseum een te gekke plek is om een kinderfeestje te geven? Samen met je vriendjes en vriendinnetjes krijg je van een museumdocent een spannende rondleiding op het VOC-schip Amsterdam of in de tentoonstelling Het verhaal van de walvis. Bel ons voor meer informatie op (020) 52 32 203 of stuur ons een e-mail.


  We ontvangen de aanvraag graag zo spoedig mogelijk, uiterlijk 2 weken voor het bezoek.