Bezoek je Het Scheepvaartmuseum met een groep van meer dan zeven personen of kom je met een onderwijsgroep? Dan is het van groot belang om je vooraf aan te melden en eventueel een reservering te maken. Onze ervaren museumdocenten verzorgen boeiende rondleidingen die zijn afgestemd op de leeftijd en het niveau van de groep.

Groepen

Groepen kunnen Het Scheepvaartmuseum bezoeken met of zonder begeleiding van onze professionele rondleider. De maximale groepsgrootte is 15 personen per rondleider. De kosten voor een rondleiding van een uur zijn €75.

Reserveren van een rondleiding

Wij ontvangen de aanvraag graag uiterlijk vier weken van tevoren. Aanvragen van een rondleiding kan via: events@hetscheepvaartmuseum.nl of via 020 523 2246.

Onderwijsgroepen

Voor onderwijsgroepen, zoals basisscholen, voortgezet onderwijs, buitenschoolse opvang en voorscholen is het mogelijk om onder begeleiding Het Scheepvaartmuseum te bezoeken en een op het niveau van de groep afgestemde rondleiding te krijgen. Lees hier meer over onze onderwijsprogramma's en hoe je hiervoor kunt reserveren.

Meld ook zelfstandig bezoek met een BSO aan

Buiten schooltijden en tijdens schoolvakanties is het voor BSO's en voorscholen mogelijk om zelfstandig het museum te bezoeken. Het is verplicht om de groep aan te melden. Lees op deze pagina meer.

Tarieven onderwijsgroepen

Voor onderwijsgroepen gelden gereduceerde tarieven. Zie voor meer informatie deze pagina.