Water verbindt werelden. Schepen dragen de verhalen van deze werelden met zich mee en brengen mensen, culturen en gemeenschappen in contact met elkaar. Het Scheepvaartmuseum wil leerlingen én docenten met deze verhalen inspireren. Daarbij gebruiken wij alle aspecten van onze collectie, waarmee we het verleden tot leven brengen en aanzetten tot nadenken.

Bekijk hier ons aanbod voor het basisonderwijs of voortgezet onderwijs.

Online is er ook van alles te beleven! Zo hebben we een serie vlogs waarin onze museumgidsen vertellen over interessante onderwerpen uit het museum. 

Daarnaast hebben wij een online live rondleiding ontwikkeld. Hierbij neemt één van onze gidsen je mee op avontuur via een online verbinding. We brengen het museum tot in de klas! 

Ook maken we lessen die je via LessonUp kunt doen, hieronder lees je er meer over. 

Het Scheepvaartmuseum in de klas! 

Haal de collectie van Het Scheepvaartmuseum de klas in met onze online lessen. LessonUp is een online platform waar je kant-en-klare lessen vindt waarmee je de verhalen uit onze collectie de klas in haalt. De lessen kunnen klassikaal gegeven worden, maar zijn ook zeker te gebruiken voor thuisonderwijs en onderwijs op afstand. 

Er zijn lessen voor zowel het basis- als het voortgezet onderwijs. De meeste lessen sluiten aan bij het vak Geschiedenis. Voor het volledige overzicht van onze lessen, klik hier

Het Scheepvaartmuseum is op maandagen gesloten voor publiek. Voor scholen wordt echter een uitzondering gemaakt, zo blijft het mogelijk om het museum op maandagen met de klas te bezoeken. 

contact & reserveren

Neem voor meer informatie of advies contact op met onze afdeling Educatie en Publieksactiviteiten via e-mail of 020 523 2300, bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur. Krijg je niemand aan de lijn? Stuur dan een mail met je contactgegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Het is momenteel heel erg druk, daarom kan het wat langer duren voor je antwoord krijgt op je mail. 

Je kunt ook direct online een programma aanvragen voor basisonderwijs of voortgezet onderwijs. We ontvangen de aanvraag graag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk twee weken voor het museumbezoek. We vragen je onze huisregels voor onderwijsgroepen in acht te nemen.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.