Water verbindt werelden. Schepen dragen de verhalen van deze werelden met zich mee en brengen mensen, culturen en gemeenschappen in contact met elkaar. Het Scheepvaartmuseum wil leerlingen én docenten met deze verhalen inspireren. Daarbij gebruiken wij alle aspecten van onze collectie, waarmee we het verleden tot leven brengen en aanzetten tot nadenken.

Door de versoepelde maatregelen die per 1 juli gelden, is het weer mogelijk om schoolgroepen te ontvangen. Vanwege de nog geldende hygiënemaatregelen zijn echter nog niet alle onderwijsprogramma’s al te volgen. Kijk bij basisonderwijs of voortgezet onderwijs voor de actuele mogelijkheden. Bij vragen kun je een e-mail sturen naar educatie@hetscheepvaartmuseum.nl.

Gelukkig is er online ook van alles te doen! Zo hebben we een serie vlogs waarin onze museumgidsen vertellen over interessante onderwerpen uit het museum. Ook is er een LessonUp over de overwintering op Nova Zembla, geschikt voor groep 8 en de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Verder zijn wij bezig met het ontwikkelen van online live rondleidingen. Hierbij neemt één van onze gidsen je mee op avontuur via een online verbinding. We brengen het museum tot in de klas!

contact & reserveren

Neem voor meer informatie of advies contact op met onze afdeling Educatie en Publieksactiviteiten via e-mail of (020) 523 23 00, bereikbaar op maandag t/m donderdag tussen 13.00 en 17.00 uur. U kunt ook direct online een programma aanvragen voor basisonderwijs of voortgezet onderwijs. We ontvangen de aanvraag graag zo spoedig mogelijk, uiterlijk twee weken voor het museumbezoek. Wij willen u vragen onze huisregels voor onderwijsgroepen in acht te nemen.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.