Water verbindt werelden. Schepen dragen de verhalen van deze werelden met zich mee en brengen mensen, culturen en gemeenschappen in contact met elkaar. Het Scheepvaartmuseum wil leerlingen én docenten met deze verhalen inspireren. Daarbij gebruiken wij alle aspecten van onze collectie, waarmee we het verleden tot leven brengen en aanzetten tot nadenken.

In navolging van de aangescherpte maatregelen van de Nederlandse overheid met betrekking tot de ontwikkelingen rondom het coronavirus, is Het Scheepvaartmuseum gesloten van 15 december tot en met 9 februari 2021. 

Je kunt wel alvast een rondleiding boeken, we bieden weer rondleidingen en onderwijsprogramma's aan vanaf 10 februari. 

Online is er ook van alles te beleven! Zo hebben we een serie vlogs waarin onze museumgidsen vertellen over interessante onderwerpen uit het museum. Verder is er een LessonUp over de overwintering op Nova Zembla, geschikt voor groep 8 en de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Tevens zijn wij druk bezig met het ontwikkelen van online live rondleidingen. Hierbij neemt één van onze gidsen je mee op avontuur via een online verbinding. We brengen het museum tot in de klas!

mondkapje verplicht 

Wij houden ons bij de onderwijsprogramma’s aan de geldende hygiënerichtlijnen van het RIVM en volgen het protocol van de museumvereniging. In navolging van de coronamaatregelen van de Rijksoverheid, is het voor alle bezoekers vanaf 13 jaar verplicht om een ​​mondkapje in Het Scheepvaartmuseum te dragen.

Het Scheepvaartmuseum is op maandagen gesloten voor publiek. Voor scholen wordt echter een uitzondering gemaakt, zo blijft het mogelijk om het museum op maandagen met de klas te bezoeken. 

contact & reserveren

Neem voor meer informatie of advies contact op met onze afdeling Educatie en Publieksactiviteiten via e-mail of (020) 523 2222, bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag of vrijdag  tussen 13.00 en 17.00 uur.

Je kunt ook direct online een programma aanvragen voor basisonderwijs of voortgezet onderwijs. We ontvangen de aanvraag graag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk twee weken voor het museumbezoek. We vragen je onze huisregels voor onderwijsgroepen in acht te nemen.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.