Lees hier hoe je Het Scheepvaartmuseum met het openbaar vervoer (OV), de (elektrische) fiets, scooter of snorfiets, te voet of met de auto kan bereiken, en wat ons bezoekadres is. En lees ook over de toegankelijkheid van het museum of onze bezoekvoorwaarden

Bezoekadres

Het Scheepvaartmuseum
Kattenburgerplein 1
1018 KK Amsterdam

Op de fiets

Voor en in de buurt van Het Scheepvaartmuseum is er voldoende ruimte om je fiets te parkeren. Een fietsroute is te plannen via de ANWB fietsrouteplanner.

Met de auto

Je kunt op 10 minuten loopafstand parkeren in parkeergarage Markenhoven. Drie andere parkeergarages zijn de parkeergarages Oosterdok en OostenburgereilandIJ-Oever Centrum of De Loodsen. Rondom het museum zijn parkeerplekken beperkt beschikbaar op de Kattenburgerstraat en Oostenburgergracht. 

Elektrische laadpalen voor de auto vind je op Kattenburgerstraat 116 en Kadijksplein 18. Bekijk de website van Gemeente Amsterdam voor meer oplaadpunten. 

voordelig parkeren
Op P+R Zeeburg kun je voordelig parkeren als je aansluitend met het openbaar vervoer reist. Neem Tram 26 richting het Centraal Station. Deze stopt in de buurt van het museum - halte Kattenburgerstraat. Bekijk voor meer informatie over P+R Zeeburg de website van Gemeente Amsterdam.

Te voet vanaf het Centraal Station Amsterdam

Vanaf Amsterdam Centraal Station kan je 2 wandelroutes kiezen:

via de Oosterdokskade langs de Openbare Bibliotheek en NEMO (21 min) of over de (drukke) Prins Hendrikkade (19 min).

wandelroute vanaf Amsterdam Centraal naar Het Scheepvaartmuseum langs de Oosterdokskade (19 min)

Dit onderdeel gebruikt cookies

Accept cookies
Informatie & instellingen

 

Met het openbaar vervoer

Vanaf het Amsterdam Centraal Station halte IJzijde vertrekt bus 22 richting Muiderpoortstation. Stap uit bij halte Kadijksplein. 

Met de Cultuur Ferry

Maak je museumbezoek duurzaam én compleet door de Cultuur Ferry te nemen, met deze hop-on hop-off ferry vaar je naar Het Scheepvaartmuseum door het culturele hart van Amsterdam. 

 

Toegankelijkheid

Het Scheepvaartmuseum is goed toegankelijk voor mensen met een beperking. Alle tentoonstellingen en voorzieningen zijn bereikbaar via liften. Bij het VOC-schip Amsterdam is een speciale lift geplaatst. Wanneer je het museum wilt bezoeken met een begeleider, dan heeft deze begeleider gratis toegang. Met het oog op de veiligheid van de collectie is het gebruik van scootmobielen niet toegestaan in het museum. Je kunt gebruikmaken van één van onze rolstoelen.

Vlakbij de hoofdingang, aan de Kattenburgerstraat, is een algemene parkeerplaats voor mensen met een parkeerkaart voor mindervaliden. Kijk voor meer informatie op www.toegankelijkamsterdam.nl.

Meer over toegankelijkheid lees je op deze pagina.

Bezoekvoorwaarden

Als je op bezoek komt in Het Scheepvaartmuseum, ga je akkoord met onze bezoekvoorwaarden.

Ontdek onze buurt: expeditie oosterdok

Het Scheepvaartmuseum ligt aan het Oosterdok. Een plek rond het water in het hart van Amsterdam waar techniek en vernieuwing al eeuwenlang worden gecombineerd met een drang naar avontuur. Nu kun je rond het Oosterdok in elf verschillende musea, muziekhuizen en een bibliotheek op ontdekking gaan. Kijk voor meer informatie over Expeditie Oosterdok op hun website.

Contact

Heb je nog vragen of is iets je niet duidelijk? Neem dan graag contact met ons op!