Het Scheepvaartmuseum is gevestigd op het Kattenburgerplein en makkelijk te voet, met het openbaar vervoer, auto, fiets én over het water te bereiken.

Bezoekadres
Het Scheepvaartmuseum
Kattenburgerplein 1
1018 KK Amsterdam

Te voet vanaf het CS

Vanaf Amsterdam Centraal Station kan je 2 wandelroutes kiezen: via de Oosterdokskade langs de Openbare Bibliotheek en NEMO (22 min) of over de (drukke) Prins Hendrikkade (21 min).

Wandelroute vanaf Amsterdam Centraal naar Het Scheepvaartmuseum langs de Oosterdokskade (22 min)

Wandelroute vanaf Amsterdam Centraal naar Het Scheepvaartmuseum langs de Oosterdokskade (22 min)

Met het openbaar vervoer

Vanaf het Amsterdam Centraal Station vertrekt bus 22 (Indische buurt) vanaf centrumzijde van het station op de Prins Hendrikkade, of bus 48 (Borneo Eiland) vanaf Centraal Station IJzijde halte C. De halte Kadijksplein is voor Het Scheepvaartmuseum.

Over het water

Bezoek Het Scheepvaartmuseum via het water met de Hop On - Hop Off Boat. Deze rondvaartboot stopt voor Het Scheepvaartmuseum - halte Maritime Museum/Artis Zoo. Bezoek de website van Stromma voor meer informatie.

Met de auto

U kunt op 10 minuten loopafstand parkeren in parkeergarage Markenhoven. Twee andere parkeergarages zijn de parkeergarages Oosterdok en Oostenburgereiland. Rondom het museum zijn parkeerplekken beperkt beschikbaar op de Kattenburgerstraat en Oostenburgergracht. Op zondag kunt u hier gratis parkeren.

Voordelig parkeren
Op P+R Zeeburg kunt u voordelig parkeren als u aansluitend met het openbaar vervoer reist. Neem Tram 26 richting het Centraal Station. Deze stopt in de buurt van het museum - halte Kattenburgerstraat. Bekijk voor meer informatie over P+R Zeeburg de website van Gemeente Amsterdam.

Parkeer in het weekend voor €10,00
Parkeer bij APCOA Parking De Loodsen op 10 mn loopafstand (Veembroederhof 208, 1019 HC Amsterdam) en parkeer in het weekend voor slechts €10,00. Dit tarief is 24 uur geldig tussen vrijdagavond 19.00 uur tot maandagochtend 06.00 uur. Buiten het weekendtarief betaalt u €3,00 per uur, met een maximaal dagtarief van €30,00.

Ontdek onze buurt

Plantage

Het Scheepvaartmuseum ligt in de Plantage, de Cultural Garden of Amsterdam. Midden in het centrum biedt deze buurt alles wat u zoekt in een stad: natuur én cultuur in een levendige, aangename omgeving. Wandel op uw gemak langs de brede lanen of door de mooie parken. Bezoek een van de vele culturele highlights die de buurt rijk is. Op iedere hoek zit er wel een leuk restaurant of café waar u uw dag kunt beginnen of afsluiten. Als u de mooiste buurt van Amsterdam wilt bezoeken en lange rijen en stromen toeristen wilt vermijden, dan mag u de Plantagebuurt niet missen. We kunnen het u van harte aanbevelen!

Expeditie Oosterdok

Het Scheepvaartmuseum ligt aan het Oosterdok. Een plek rond het water in het hart van Amsterdam waar techniek en vernieuwing al eeuwenlang worden gecombineerd met een drang naar avontuur. Nu kun je rond het Oosterdok in elf verschillende musea, muziekhuizen en een bibliotheek op ontdekking gaan. Kijk voor meer informatie over Expeditie Oosterdok op hun website.

Ontdek meer over de Plantagebuurt - the Cultural Garden of Amsterdam - op www.plantageamsterdam.nl

Nieuwsbrief