Voor families en kinderen is er in Het Scheepvaartmuseum altijd iets te beleven. Beleef het Verhaal van de Walvis, doe de junior audiotour of bezoek 'het grote schip', de oostindiëvaarder VOC-schip Amsterdam.

nu te zien in Het Scheepvaartmuseum

help ons kidsproof te worden!

help ons kidsproof te worden!

Ken je de museuminspecteurs al? Als museuminspecteur bepaalt jouw kind zelf wat hij of zij van ons museum vindt. Is er genoeg te doen voor kinderen? Kun je de wc makkelijk vinden? Stuur deze zomer een inspectie in en maak kans op prijzen!

dare to discover | a VR-journey

dare to discover | a VR-journey

Reizen door de tijd? Het kan in Het Scheepvaartmuseum! Ga terug naar de zeventiende eeuw met de spectaculaire Virtual Reality tijdreis ‘dare to discover – a VR journey’. De VR is te zien aan boord van het VOC-schip Amsterdam.

op pad met de kijk & doewaaier (6+)

op pad met de kijk & doewaaier (6+)

Elk gezin krijgt bij binnenkomst in het museum een opdrachtenwaaier. Elk kaartje in de waaier heeft een andere opdracht om samen met je ouders, broertje, zusje, opa of oma uit te voeren in de verschillende bestemmingen en tentoonstellingen in het museum. Er zit zelfs een prijsvraag tussen. Ideaal als je even niet weet wat je wilt doen in het museum. Dat is nog eens een koele waaier! 

Wist je dat Het Scheepvaartmuseum voor 2021 Kidsproof is? Wat onze jongste bezoekers het leukst vonden? "Het grote schip. Ik kon overal lopen en pappa en mamma moesten bukken!", "Er is een hele vleugel voor kinderen maar het grote schip buiten is echt favoriet!" en "van alles, bijvoorbeeld de modelschepen, het VOC-schip en de Koningssloep!".

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.