Voor families en kinderen is er in Het Scheepvaartmuseum altijd iets te beleven. Beleef het Verhaal van de Walvis, doe de junior audiotour of de kijk- en doewaaier, of bezoek 'het grote schip', de oostindiëvaarder VOC-schip Amsterdam.

Nu te zien en te doen in Het Scheepvaartmuseum

Junior audiotour

Junior audiotour

Wil jij weten wat er allemaal te eten was aan boord van een VOC-schip? En waarom het niet zo slim is om op walvissen te jagen? Je hoort het allemaal in de junior audiotour!

Kleur-doe-plaat Zeemonsters

Kleur-doe-plaat Zeemonsters

Wat een bijzondere zeemonsters zie je hier! Maar wacht eens, er mist een kop, er mist een staart.. Maak jij deze zeemonsters weer heel? Een lief monster of juist een hele boze. Gebruik je fantasie, alles kan en alles mag! De kleur-doe-plaat is tijdens openingstijd gratis in het café te verkrijgen.

Boek een rondleiding

Boek een rondleiding

Onze museumgidsen popelen om hun verhalen weer te kunnen delen met de bezoekers van het museum. Benieuwd naar de relatie tussen mens en walvis door de eeuwen heen? Behoefte aan meer informatie over de topstukken uit de collectie? Boek dan nu één van onze rondleidingen!

Praktische informatie

Bezoek je het museum met (jonge) kinderen? Hieronder lees je welke faciliteiten wij bieden om je bezoek zo soepel mogelijk te laten verlopen. 
 

Buggy's en kinderwagens

Buggy's en kinderwagens mogen mee het museum in. 

Rugdragers

In verband met de veiligheid van onze collectie is het niet toegestaan om het museum te bezoeken met kinderen in een rugdrager. In het museum is een leenbuggy beschikbaar.

Verschonen

In Het Scheepvaartmuseum hebben we speciale familietoiletten. Hier is voldoende ruimte om kinderen te verschonen. Je vindt een familietoilet in de kelder en een op de eerste verdieping aan de westzijde van het museum. 

Het familietoilet op de eerste verdieping bevindt zich naast de tentoonstelling Duiker Doris (2+) en is dan ook een echt Duiker-Doristoilet.

Voeden en kolven

Je kunt overal in het museum borstvoeding geven. Zoek je een rustigere plek om te voeden of kolven? Ons team wijst je graag de weg naar onze kolfruimte.

(Speciaal) onderwijs 

Ben je docent en wil je Het Scheepvaartmuseum met je leerlingen bezoeken? Hierover vind je informatie op onze pagina over schoolbezoeken.
 

Bekijk in 1 minuut wat je allemaal in Het Scheepvaartmuseum kan verwachten, kan doen en beleven!  

Zien we je snel? 

Dit onderdeel gebruikt cookies

Accept cookies
Informatie & instellingen

Kidsproof

Wist je dat Het Scheepvaartmuseum is benoemd tot Kidsproof museum 2023? Wat onze jongste bezoekers het leukst vonden? "Het grote schip. Ik kon overal lopen en papa en mama moesten bukken!"