Voor families en kinderen is er in Het Scheepvaartmuseum altijd iets te beleven. Beleef het Verhaal van de Walvis, doe de junior audiotour of de kijk- en doewaaier, of bezoek 'het grote schip', de oostindiëvaarder VOC-schip Amsterdam.

Nu te zien en te doen in Het Scheepvaartmuseum

Dare to discover | a VR-journey

Dare to discover | a VR-journey

Reizen door de tijd? Het kan in Het Scheepvaartmuseum! Ga terug naar de zeventiende eeuw met de spectaculaire Virtual Reality tijdreis ‘dare to discover – a VR journey’. De VR is te zien aan boord van het VOC-schip Amsterdam, mits de personele bezetting voldoende is...

Op pad met de kijk & doewaaier (6+)

Op pad met de kijk & doewaaier (6+)

Elk gezin krijgt - in een vakantieperiode- bij binnenkomst in het museum een opdrachtenwaaier. Elk kaartje in de waaier heeft een andere opdracht om samen met je ouders, broertje, zusje, opa of oma uit te voeren in de verschillende bestemmingen en tentoonstellingen in het museum. Ideaal als je even niet weet wat je wilt doen in het museum. Dat is nog eens een koele waaier! 

Boek een rondleiding

Boek een rondleiding

Onze museumgidsen popelen om hun verhalen weer te kunnen delen met de bezoekers van het museum. Benieuwd naar de relatie tussen mens en walvis door de eeuwen heen? Behoefte aan meer informatie over de topstukken uit de collectie? Boek dan nu één van onze rondleidingen!

Wist je dat Het Scheepvaartmuseum voor 2021 Kidsproof is? Wat onze jongste bezoekers het leukst vonden? "Het grote schip. Ik kon overal lopen en pappa en mamma moesten bukken!", "Er is een hele vleugel voor kinderen maar het grote schip buiten is echt favoriet!" en "van alles, bijvoorbeeld de modelschepen, het VOC-schip en de Koningssloep!".

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.